Onnistu väreillä ja harkituilla yksityiskohdilla! 5 pikavinkkiä, joilla luot pääsiäisen juhlavan kattauksen helposti
Sisustus
Onnistu väreillä ja harkituilla yksityiskohdilla! 5 pikavinkkiä, joilla luot pääsiäisen juhlavan kattauksen helposti
Pääsiäisen kattauksen luomiseen ei välttämättä tarvita koristeita tai sesonkitekstiilejä, sillä jo ripaus keltaista riittää viemään ajatukset pääsiäiseen. Kurkkaa vinkit kattaukseen ja juhlapöydän koristeluun täältä!
20.3.2018
 |
Avotakka

Sinun ei ole pakko omistaa yhtään pääsiäiskoristetta ja silti voit kattaa juhlavasti. Minimalisti koristelee muutamalla kananmunalla ja pajunkissanoksalla. Jo ripaus keltaista vie ajatukset kevään juhlaan. Runsasta koristelua rakastava puolestaan pitää homman koossa hillityllä pöytäliinalla.

Väriä valkoisen astiaston kaveriksi

Helpoin keino tuoda pääsiäinen pöytään on valita tekstiileihin perinteistä keltaista. Kun kuosista puuttuvat pääsiäisaiheet, tekstiileillä on käyttöä muulloinkin. Maltillinen annos keltaista on Lapuan kankureiden Usva-pöytä- ja lautasliinoissa. Minimalistille riittää koristeeksi muna ja pajunoksa joka lautasella.

Hillityt ja monikäyttöiset pastellit

Kuva: Lene Bjerre, Ellos

Etkö ole tipunkeltaisen ystävä? Tyylikäs pääsiäiskattaus syntyy hillityillä sävyillä, jolloin vältyt ostamasta ja hilloamasta erikseen sesonkitekstiilejä. Pääsiäiskoristeiksi riittävät neutraalin sävyiset koristemunat, joita voi ripustaa oksille ja ripotella rennoiksi rykelmiksi astioiden lomaan.

Väripilkut erottuvat harmaalla

Kuva: Indiska

Jos pääsiäiskoristeesi ovat monivärisiä ja kukertavia, kattausta tasapainottaa neutraali, yksivärinen pöytäliina. Harmaa tausta saa värit suorastaan hehkumaan! Aina parempi, jos pysyttelet astioissa ja koristeissa vain parissa kolmessa samanlämpöisessä sävyssä.

Kattauksen syötävät koristeet

Kuva: Jotex

Juhlavaa kattausta varten ei tarvita välttämättä omistaa lainkaan pääsiäiskoristeita. Osta keltaisia serviettejä ja runsas ryöppy keltaisia kukkia, vaikka keväisiä jaloleinikkejä – sekä iso kenno kananmunia. Keitä munat ja ripottele mutkittelevaksi jonoksi pöydän keskilinjalle. Keltaiselle sopiva klassikkopari on hillitty harmaa, joka onkin nappivalinta pääsiäisen pöytäliinaksi.

Nosta kattaus arjen yläpuolelle

Kuva: Lene Bjerre, Ellos

Pöydän keskellä kohoava katseenvangitsija nostaa kattauksen arjen yläpuolelle. Kokoa nurin käännetyistä kupeista ja lautasista kerrostarjotin. Pidä rakennelman korkeus maltillisena ja kiinnitä tarvittaessa osat toisiinsa kuumaliimalla, joka irtoaa rapsuttelemalla. Sommittele torniin koriste- tai suklaamunia ja vaikka hentoja yrttiversoja.

Kommentoi »