Kotivinkki

Pellillinen mehevää onnea! Yrttinen kuplaleipä sivellään vastustamattomaksi persiljalla ja valkosipulilla maustetulla voisulalla

1 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen1 h
Bloggaaja Dr. Sugarin ohjeella valmistuu mehevä yrttinen kuplaleipä. Voitele kuplat persiljalla ja valkosipulilla maustetulla voisulalla vastustamattomiksi.
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (25 palaa)

  • 1 psskuivahiivaa
  • ½ dlkädenlämpöistä vettä
  • 2 ½ dlkädenlämpöistä maitoa
  • 1 rlksokeria
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 tlsuolaa
  • n. 1 kgjauhoja
  • 1 dlvoita sulatettuna (tai oliiviöljyä)
  • 1–2 rklhienonnettua persiljaa
  • 2–3valkosipulinkynttä
Tulosta

Yrttinen kuplaleipä valmistuu näin:

  1. Liuota hiiva veteen. Lisää maito, sokeri, öljy ja suola. Sekoita taikinaan 5 desiä jauhoja. Lisää jauhoja vaivaamalla, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinaa pöydällä noin 10 minuuttia. Kohota taikinaa öljytyssä, liinalla peitetyssä vuoassa noin 45 minuuttia.
  3. Sekoita voisula, persilja ja hienonnettut valkosipulinkynnet keskenään.
  4. Muotoile taikinasta noin 25 palloa pellille tai vuokaan. Voitele pallot yrttivoilla.
  5. Kohota leipää liinan alla noin 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Ripottele tuoretta persiljaa lämpimän kuplaleivän pinnalle.

Vinkki!

Korvaa osa maidosta tomaattimehulla ja lisää voisekoitteeseen pari teelusikallista tomaattimurskaa.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »