


Pellillinen mehevää onnea! Yrttinen kuplaleipä sivellään vastustamattomaksi persiljalla ja valkosipulilla maustetulla voisulalla
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Bloggaaja Dr. Sugarin ohjeella valmistuu mehevä yrttinen kuplaleipä. Voitele kuplat persiljalla ja valkosipulilla maustetulla voisulalla vastustamattomiksi.
Reseptin ainekset
25 palaa
1 pss
kuivahiivaa
½ dl
kädenlämpöistä vettä
2 ½ dl
kädenlämpöistä maitoa
1 rlk
sokeria
1 rkl
oliiviöljyä
2 tl
suolaa
n. 1 kg
jauhoja
1 dl
voita sulatettuna (tai oliiviöljyä)
1–2 rkl
hienonnettua persiljaa
2–3
valkosipulinkynttä
Yrttinen kuplaleipä valmistuu näin:
- Liuota hiiva veteen. Lisää maito, sokeri, öljy ja suola. Sekoita taikinaan 5 desiä jauhoja. Lisää jauhoja vaivaamalla, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinaa pöydällä noin 10 minuuttia. Kohota taikinaa öljytyssä, liinalla peitetyssä vuoassa noin 45 minuuttia.
- Sekoita voisula, persilja ja hienonnettut valkosipulinkynnet keskenään.
- Muotoile taikinasta noin 25 palloa pellille tai vuokaan. Voitele pallot yrttivoilla.
- Kohota leipää liinan alla noin 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Ripottele tuoretta persiljaa lämpimän kuplaleivän pinnalle.
Vinkki!
Korvaa osa maidosta tomaattimehulla ja lisää voisekoitteeseen pari teelusikallista tomaattimurskaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat