Pellillinen mehevää onnea! Yrttinen kuplaleipä sivellään vastustamattomaksi persiljalla ja valkosipulilla maustetulla voisulalla
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Bloggaaja Dr. Sugarin ohjeella valmistuu mehevä yrttinen kuplaleipä. Voitele kuplat persiljalla ja valkosipulilla maustetulla voisulalla vastustamattomiksi.

Reseptin ainekset 25 palaa
1 psskuivahiivaa
½ dlkädenlämpöistä vettä
2 ½ dlkädenlämpöistä maitoa
1 rlksokeria
1 rkloliiviöljyä
2 tlsuolaa
n. 1 kgjauhoja
1 dlvoita sulatettuna (tai oliiviöljyä)
1–2 rklhienonnettua persiljaa
2–3valkosipulinkynttä
Yrttinen kuplaleipä valmistuu näin:
- Liuota hiiva veteen. Lisää maito, sokeri, öljy ja suola. Sekoita taikinaan 5 desiä jauhoja. Lisää jauhoja vaivaamalla, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinaa pöydällä noin 10 minuuttia. Kohota taikinaa öljytyssä, liinalla peitetyssä vuoassa noin 45 minuuttia.
- Sekoita voisula, persilja ja hienonnettut valkosipulinkynnet keskenään.
- Muotoile taikinasta noin 25 palloa pellille tai vuokaan. Voitele pallot yrttivoilla.
- Kohota leipää liinan alla noin 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Ripottele tuoretta persiljaa lämpimän kuplaleivän pinnalle.
Vinkki!
Korvaa osa maidosta tomaattimehulla ja lisää voisekoitteeseen pari teelusikallista tomaattimurskaa.