Maku

Karitsankare – yrteillä ja valkosipulilla maustettu liha sulaa suuhun

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Karitsankare maustuu täydelliseksi, kun sivelet lihan pinnalle yrttistä ja valkosipulista oliiviöljyä. Karitsankare on helppo valmistaa illanistujaisten pöytään. Osta useampi kylkirivi porukan koon mukaan. Tarjoile suolaisten naposteltavien ja hyvän juoman kanssa iloisessa seurassa!
GL
MA
3.9
0
Julkaistu 9.10.2014


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 600 gkaritsankareeta
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplrosmariinin oksaa
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Tulosta

Karitsankare valmistuu näin:

  1. Hienonna valkosipuli ja reilusti rosmariinia ja timjamia. Sekoita ne oliiviöljyyn.
  2. Hiero öljy ja mausteet karitsan kyljysriville. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna karitsan maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
  3. Kuumenna ruokalusikallinen oliiviöljyä reilulla keskilämmöllä, ja nosta karitsan kylki rasvapuoli alas päin pannulle. Paista 3 minuuttia. Käännä kylki ja paista 2 minuuttia.
  4. Laita karitsankare uunivuokaan tai pellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-18 minuuttia. Jos käytössäsi on lihan lämpömittari, tarkista, että sisälämpötila on noin 56 astetta.
  5. Ota karitsankare uunista ja anna sen levätä leikkuulaudalla 10 minuuttia. Leikkaa karitsankare siivuiksi luiden välistä.
Kommentoi »