Yrttinen karitsankare

45 min
5
0

Yrttinen karitsankare

Yrteillä ja valkosipulilla maustettu karitsankare on helppo valmistaa illanistujaisten pöytään. Osta useampi kylkirivi porukan koon mukaan. Tarjoile suolaisten naposteltavien ja hyvän juoman kanssa iloisessa seurassa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 600 gkaritsankareeta
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplrosmariinin oksaa
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Hienonna valkosipuli ja reilusti rosmariinia ja timjamia. Sekoita ne oliiviöljyyn.

Hiero öljy ja mausteet karitsan kyljysriville. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna karitsan maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.

Kuumenna ruokalusikallinen oliiviöljyä reilulla keskilämmöllä, ja nosta karitsan kylki rasvapuoli alas päin pannulle. Paista 3 minuuttia. Käännä kylki ja paista 2 minuuttia.

Laita karitsankare uunivuokaan tai pellille. Paistaa 200 asteessa uunin keskitasolla 15-18 minuuttia. Jos käytössäsi on lihan lämpömittari, tarkista, että sisälämpötila on noin 56 astetta.

Ota karitsa uunista ja anna sen levätä leikkuulaudalla 10 minuuttia. Leikkaa karitsankare siivuiksi luiden välistä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä