


Yrttikuorrutettua Iberico-porsaan sisäfileetä & juuripersiljapyree
Iberico-porsaassa on mahtava pähkinäinen maku. Eikä ihme, possu elää vapailla mailla ja popsii ravinnokseen tammenterhoja. Lihan kylkeen sopii mainiosti silkin pehmeä juuripersiljapyree.
Reseptin ainekset
4 annosta
700 g
iberico-porsaan sisäfileetä
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria myllystä
50 g
lehtipersiljaa silputtuna
1 rku
tuoretta basilikaa
100 g
pankojauhoa
½ tl
suolaa
2 rkl
dijonsinappia
500 g
juuripersiljaa
2 dl
kermaa
3 dl
maitoa
2 tl
suolaa
50 g
voita
Lisäksi
öljyä ja voita lihan paistamiseen
Yrttikuorrutettu porsaan sisäfilee – ohje:
- Puhdista fileet kalvoista ja suolaa sekä pippuroi lihat.
- Kuumenna pannu ja lisää tilkka öljyä ja paista fileisiin molemmin puolin hyvä väri.
- Lisää 2 rkl voita valele vaahtoavaa voita fileiden päälle, paista 2 min per puoli.
- Valele fileet sitten sinapilla ja pyörittele yrttiseoksessa.
- Nosta fileet 160-asteiseen uuniin ja paista vielä 12 min (medium). Iberico-possun voi ja suositellaankin syötävän mediumina.
- Anna fileiden vetäytyä n. 8 minuuttia ennen leikkaamista.
Yrttiseos
Mittaa pankojauhot ja yrtit sekä ½ tl suolaa monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi.
Juuripersiljapyree – ohje:
- Kuori ja pilko juuripersiljat pieneksi paloiksi.
- Mittaa kattilaan kerma, maito, suola ja juuripersiljat.
- Keitä kunnes juuripersiljat ovat hajoavan pehmeitä.
- Siivilöi keitinliemi talteen ja lisää juuripersiljoiden sekaan voi.
- Soseuta pyree sileäksi ja lisää tarvittaessa keitinlientä.
- Tarjoa juuripersiljapyree possun kera. Pyree sopii myös muulle lihalle, kanalle ja kalalle ja siitä saa myös maistuvan keiton lisäämällä enemmän lientä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat