Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Yrttikuorrutettua Iberico-porsaan sisäfileetä & juuripersiljapyree

Iberico-porsaassa on mahtava pähkinäinen maku. Eikä ihme, possu elää vapailla mailla ja popsii ravinnokseen tammenterhoja. Lihan kylkeen sopii mainiosti silkin pehmeä juuripersiljapyree.

28.2.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
700 g
iberico-porsaan sisäfileetä
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria myllystä
50 g
lehtipersiljaa silputtuna
1 rku
tuoretta basilikaa
100 g
pankojauhoa
½ tl
suolaa
2 rkl
dijonsinappia
500 g
juuripersiljaa
2 dl
kermaa
3 dl
maitoa
2 tl
suolaa
50 g
voita
Lisäksi
öljyä ja voita lihan paistamiseen

Yrttikuorrutettu porsaan sisäfilee – ohje:

  1. Puhdista fileet kalvoista ja suolaa sekä pippuroi lihat.
  2. Kuumenna pannu ja lisää tilkka öljyä ja paista fileisiin molemmin puolin hyvä väri.
  3. Lisää 2 rkl voita valele vaahtoavaa voita fileiden päälle, paista 2 min per puoli.
  4. Valele fileet sitten sinapilla ja pyörittele yrttiseoksessa.
  5. Nosta fileet 160-asteiseen uuniin ja paista vielä 12 min (medium). Iberico-possun voi ja suositellaankin syötävän mediumina.
  6. Anna fileiden vetäytyä n. 8 minuuttia ennen leikkaamista.

Yrttiseos

Mittaa pankojauhot ja yrtit sekä ½ tl suolaa monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi.

Juuripersiljapyree – ohje:

  1. Kuori ja pilko juuripersiljat pieneksi paloiksi.
  2. Mittaa kattilaan kerma, maito, suola ja juuripersiljat.
  3. Keitä kunnes juuripersiljat ovat hajoavan pehmeitä.
  4. Siivilöi keitinliemi talteen ja lisää juuripersiljoiden sekaan voi.
  5. Soseuta pyree sileäksi ja lisää tarvittaessa keitinlientä.
  6. Tarjoa juuripersiljapyree possun kera. Pyree sopii myös muulle lihalle, kanalle ja kalalle ja siitä saa myös maistuvan keiton lisäämällä enemmän lientä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt