Yrttikuorrutettua Iberico porsaan sisäfileetä & Juuripersiljapyree

0
0

Yrttikuorrutettua Iberico porsaan sisäfileetä & Juuripersiljapyree

Iberico porsaassa on mahtava pähkinäinen maku. Eikä ihme, possu elää vapailla mailla ja popsii ravinnokseen tammenterhoja. Lihan kylkeen sopii mainiosti silkin pehmeä juuripersiljapyree
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 700 giberico porsaan sisäfileetä
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria myllystä
  • 50 glehtipersiljaa silputtuna
  • 1 kplruukku tuoretta basilikaa
  • 100 gpankojauhoa
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rkldijon sinappia
  • 500 gjuuripersiljaa
  • 2 dlkermaa
  • 3 dlmaitoa
  • 2 tlsuolaa
  • 50 gvoita

Lisäksi

  • öljyä ja voita lihan paistamiseen

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Possu:

Puhdista fileet kalvoista ja suolaa sekä pippuroi lihat

Kuumenna pannu ja lisää tilkka öljyä ja paista fileisiin molemmin puolin hyvä väri

Lisää 2rkl voita valele vaahtoavaa voita fileiden päälle, paista 2min per puoli

Valele fileet sitten sinapilla ja pyörittele yrttiseoksessa

Nosta fileet 160 asteiseen uuniin ja paista vielä 12min (medium) (iberico possun voi ja suositellaankin syödä medium)

Anna fileiden vetäytyä n.8min ennen leikkaamista

Yrttiseos:

mittaa pankojauhot ja yrtit sekä ½tl suolaa monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi

Juuripersiljapyre:

Kuori ja pilko juuripersiljat pieneksi paloiksi

Mittaa kattilaan kerma,maito,suola ja juuripersiljat

Keitä kunnes juuripersiljat ovat hajoavan pehmeitä

Siivilöi keitinliemi talteen ja lisää juuripersiljoiden sekaan voi

Soseuta pyree sileäksi ja lisää tarvittaessa keitinlientä

Tarjoa pyree possun kera. Pyree toimii myös muulle lihalle, kanalle ja kalalle ja siitä saa myös maistuvan keiton lisäämällä enenmmän lientä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä