


Yrtti-parmesaaninäkkärit – juustoisissa ja rouskuvissa suupaloissa on yrttejä sekä taikinassa että koristeena
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Rapeat yrtti-parmesaaninäkkärit on mainio tarjottava juhlien buffetpöydässä esimerkiksi erilaisten levitteiden ja tahnojen kanssa. Näihin herkkuihin voit hyödyntää yrttipuskien jämät! Pakkaa purkkiin ja säilytä kuivassa.
Reseptin ainekset
noin 50 kpl
100 g
parmesaanijuustoa
7 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
timjamia hienonnettuna
2 rkl
basilikaa hienonnettuna
2 rkl
rosmariinia hienonnettuna
2 tl
sokeria
2 tl
suolaa
2 dl
vettä
½ dl
oliiviöljyä
Päälle
timjamia, rosmariinia ja salviaa
Yrtti-parmesaaninäkkärit – ohje:
- Raasta parmesaani ja ota siitä noin neljäsosa erilleen. Sekoita 3/4 juustoraasteesta, jauhot, yrtit ja mausteet kulhossa. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa, kunnes taikina on kiinteää.
- Jaa taikina kahtia ja kauli molemmat ohuiksi levyiksi (noin 25 x 25 cm) leivinpaperin päälle. Painele pintaan yrttejä ja kauli ne kiinni taikinaan. Siirrä levy pellille ja leikkaa taikinapyörällä pieniksi paloiksi (noin 5 x 5 cm). Ripottele päälle loppu juustoraaste.
- Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes näkkärit ovat saaneet väriä ja rapeutuneet. Anna jäähtyä ja naksuttele näkkärit irti toisistaan.
Katso myös nämä reseptit: Kolme koukuttavaa levitettä kesän juhliin – ruskistettu salviavoi, nokkostapenade ja lipstikkalabneh

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat