Kuvat
Julkaistu 18.2.2013

Yön yli kohotetut sämpylät
Reseptin ainekset (12 kpl)
- 3 dlkevytmaitoa
- 25 ghiivaa
- 3/4 tlsuolaa
- 1 rklsiirappia
- 2 1/2 dlkaurahiutaleita
- 1/2 dlkurpitsansiemeniä (rouhittuna)
- 5 dlhiivaleipäjauhoja
- 2 rklrypsiöljyä
Pinnalle
- 1 dlkurpitsansiemeniä
Tee taikina illalla. Liuota hiiva kylmään maitoon. Lisää suola, siirappi, kaurahiutaleet ja kurpitsansiemenet. Alusta taikinaksi hiivaleipäjauhoilla (5–6 dl). Lisää öljy alustuksen loppupuolella. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Nosta taikinakulho muovikelmulla peitettynä yöksi jääkaappiin.
Leivo kohonnut taikina aamulla tangoksi ja jaa taikina 12 osaan. Pyörittele sämpylöiksi. Kuumenna uuni 40 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa leivinliinalla peitettynä puoli tuntia.
Ota sämpyläpelti pois uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.
Paista yön yli kohotettuja sämpylöitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.