


Yön yli -sämpylät
11 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 11 h 0 min
Yön yli -sämpylät kohotetaan jääkaapissa ja paistetaan valmiiksi aamulla. Taikina ei vaadi vaivaamista eikä sämpylöitä tarvitse muotoilla paistopellille. Kokeile helppoja ja rapeita jääkaappisämpylöitä!
Reseptin ainekset
12 kpl
Yön yli -sämpylät
3 dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
¾ tl
suolaa
1 rkl
siirappia
2 ½ dl
kaurahiutaleita
½ dl
kurpitsansiemeniä (rouhittuna)
5 dl
hiivaleipäjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
Pinnalle
1 dl
kurpitsansiemeniä
Yön yli sämpylät – ohje:
- Tee taikina illalla. Liuota hiiva kylmään maitoon. Lisää suola, siirappi, kaurahiutaleet ja kurpitsansiemenet. Alusta taikinaksi hiivaleipäjauhoilla (5–6 dl). Lisää öljy alustuksen loppupuolella. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Nosta taikinakulho muovikelmulla peitettynä yöksi jääkaappiin.
- Leivo kohonnut taikina aamulla tangoksi ja jaa taikina 12 osaan. Pyörittele sämpylöiksi. Kuumenna uuni 40 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa leivinliinalla peitettynä puoli tuntia.
- Ota sämpyläpelti pois uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
- Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.
- Paista yön yli -sämpylöitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat