Yön yli -pullataikina
13 h 2 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 12 h 12 min
Kun pullataikinaa kohoaa yön yli, siihen käytetään hiukan tavanomaista vähemmän hiivaa ja enemmän rasvaa. Tällä helposti käsiteltävällä taikinalla valmistuvat pehmeät ja kuohkeat pullat!
Reseptin ainekset
40 kpl
35 g
hiivaa (3/4 pkt)
5 dl
täysmaitoa
2 dl
sokeria
1
muna
2 tl
kardemummaa
1 tl
suolaa
16 dl
vehnäjauhoja (noin)
200 g
voita (tai margariinia)
Voitelu
1
muna
Yön yli -pullataikina – ohje:
- Käytä isoa kulhoa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna ja mausteet. Alusta taikinaan vehnäjauhoja ja pehmeää voita vuorotellen, kunnes taikina juuri ja juuri irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Peitä kulho ensin kelmulla ja sitten leivinliinalla. Nosta pullataikinakulho jääkaappiin yöksi. Riittävän iso kulho estää kohoavaa taikinaa valumasta jääkaappiin.
- Vaivaa seuraavana aamuna taikinaa jauhotetulla alustalla, kunnes se on kimmoisaa, noin 10 minuuttia. Leivo taikina haluamiksesi pulliksi leivinpaperin päälle pellille. Peitä pullat leivinliinalla ja nosta pelti 40-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi, tai kunnes pullat on hyvin kohonneita. Pullat voi kohottaa myös huoneenlämmössä, mutta tällöin aikaa tulee varata enemmän.
- Ota pelti uunista ja lämmitä uuni 225-asteiseksi.
- Riko muna lasiin ja sekoita rakenne rikki. Voitele pullat munalla ja nosta kuumaan uuniin paistumaan noin 12 minuutiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat