Maku

Yön yli kohotettava pullataikina

13 h 2 min
4.6
2

Yön yli kohotettava pullataikina

Kun pullataikinaa kohoaa yön yli, siihen käytetään hiukan tavanomaista vähemmän hiivaa ja enemmän rasvaa. Tällä helposti käsiteltävällä taikinalla valmistuvat pehmeät ja kuohkeat pullat!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 35 ghiivaa (3/4 pkt)
  • 5 dltäysmaitoa
  • 2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 16 dlvehnäjauhoja (noin)
  • 200 gvoita (tai margariinia)

Voitelu

  • 1 kplmunaa

Tee näin

13 h 2 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN12 h 12 min

Valmista yön yli kohotettava pullataikina näin:

Käytä isoa kulhoa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna ja mausteet. Alusta taikinaan vehnäjauhoja ja pehmeää voita vuorotellen, kunnes taikina juuri ja juuri irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä kulho ensin kelmulla ja sitten leivinliinalla. Nosta pullataikinakulho jääkaappiin yöksi. Riittävän iso kulho estää kohoavaa taikinaa valumasta jääkaappiin.

Vaivaa seuraavana aamuna taikinaa jauhotetulla alustalla, kunnes se on kimmoisaa, noin 10 minuuttia. Leivo taikina haluamiksesi pulliksi leivinpaperin päälle pellille. Peitä pullat leivinliinalla ja nosta pelti 40-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi, tai kunnes pullat on hyvin kohonneita. Pullat voi kohottaa myös huoneenlämmössä, mutta tällöin aikaa tulee varata enemmän.

Ota pelti uunista ja lämmitä uuni 225-asteiseksi.

Riko muna lasiin ja sekoita rakenne rikki. Voitele pullat munalla ja nosta kuumaan uuniin paistumaan noin 12 minuutiksi.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä