Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Yön yli -pullataikina

13 h 2 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 12 h 12 min

Kun pullataikinaa kohoaa yön yli, siihen käytetään hiukan tavanomaista vähemmän hiivaa ja enemmän rasvaa. Tällä helposti käsiteltävällä taikinalla valmistuvat pehmeät ja kuohkeat pullat!

24.2.2016
Reseptin ainekset
40 kpl
35 g
hiivaa (3/4 pkt)
5 dl
täysmaitoa
2 dl
sokeria
1
muna
2 tl
kardemummaa
1 tl
suolaa
16 dl
vehnäjauhoja (noin)
200 g
voita (tai margariinia)
Voitelu
1
muna

Yön yli -pullataikina – ohje:

  1. Käytä isoa kulhoa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna ja mausteet. Alusta taikinaan vehnäjauhoja ja pehmeää voita vuorotellen, kunnes taikina juuri ja juuri irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  2. Peitä kulho ensin kelmulla ja sitten leivinliinalla. Nosta pullataikinakulho jääkaappiin yöksi. Riittävän iso kulho estää kohoavaa taikinaa valumasta jääkaappiin.
  3. Vaivaa seuraavana aamuna taikinaa jauhotetulla alustalla, kunnes se on kimmoisaa, noin 10 minuuttia. Leivo taikina haluamiksesi pulliksi leivinpaperin päälle pellille. Peitä pullat leivinliinalla ja nosta pelti 40-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi, tai kunnes pullat on hyvin kohonneita. Pullat voi kohottaa myös huoneenlämmössä, mutta tällöin aikaa tulee varata enemmän.
  4. Ota pelti uunista ja lämmitä uuni 225-asteiseksi.
  5. Riko muna lasiin ja sekoita rakenne rikki. Voitele pullat munalla ja nosta kuumaan uuniin paistumaan noin 12 minuutiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt