Maku

Yön yli kohotettava pizzataikina

12 h 20 min
3.9
8

Yön yli kohotettava pizzataikina

MA
MU
8
3.9
Malta kohottaa pizzataikinaa yön yli jääkaapissa! Se kannattaa, sillä pitkään kohotettu pizzapohja on ihanan aromikas, rakenteeltaan täydellinen ja helposti kaulittava.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 25 ghiivaa
  • 6 dlvettä
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 8 dldurumvehnäjauhoja
  • 5 dlvehnäjauhoja (erikoisvehnäjauhoja)
  • 2 rkloliiviöljyä

Tee näin

12 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin eikä kulhon reunoihin. Lisää öljy. Vaivaa taikinaa puhtaalla pöydällä noin viisi minuuttia.

Ripottele reilun kokoiseen kulhoon jauhoja ja nosta taikina päälle. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin 10–12 tunniksi.

Esivalmistele haluamasi täytteet aina ennen kuin alat kaulia taikinaa pizzoiksi.

Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Ota yön yli kohotettu pizzataikina jääkaapista ja jaa se neljään osaan. Käsittele yksi pala kerrallaan ja nosta loput palat kelmulla peiteltynä jääkaappiin odottamaan.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pizzakivelle tai uunipellille mahtuvaksi pizzapohjaksi. Siirrä pohja kuumalle pizzakivelle tai pellille. Levitä päälle valitsemasi täytteet ja paista kuumassa uunissa 10–15 minuuttia. Tee näin myös lopuille kolmelle taikinapalalle.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä