Maku

Pizzapohja

55 min
4.2
30

Pizzapohja

KA
LA
MA
MU
30
4.2
Pizzapohjasta tulee paras itse tehden! Tämä pizzapohjan resepti on helppo ja onnistuu varmasti.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 25 ghiivaa
  • 2 dlvettä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 4 1/2 dldurumvehnäjauhoja
  • 2 rkloliiviöljyä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Paras pizzapohja valmistuu näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

Alusta pizzataikinaa muutama minuutti.

Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (vähintään 30 minuuttia).

Kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi. Lisää tomaattikastiketta, juustoraastetta ja haluamasi täytteet.

Paista pizzapohjaa 250 asteessa 10–15 minuuttia.

Vinkki!

Saat pohjaan rapsakan rakenteen, kun paistat pizzan uunissa kiven päällä. Jos sinulla ei ole pizzakiveä, kuumenna peltiä erikseen uunissa muutaman minuutin ajan. Hivuta pizza paistumaan uuniin kuumalle pellille leivinpaperin avulla.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä