4,1(257)
Pizzapohja – herkullisen pizzan salaisuus löytyy taikinasta
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Pizzapohja on parhaimmillaan sopivan rapea ja mehevä. Paras pohja syntyy tietenkin itse tehden. Tämä pizzapohjan resepti on helppo ja onnistuu varmasti – nappaa siis ohje talteen elämäsi pizzahetkiin!
28.10.2010
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Pizzapohja
25 gtuorehiivaa
2 dlvettä
¾ tlsuolaa
4½ dldurumvehnäjauhoja
2 rkloliiviöljyä

Pizzapohja – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
  3. Alusta pizzataikinaa muutama minuutti.
  4. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (vähintään 30 minuuttia).
  5. Kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi. Lisää tomaattikastiketta, juustoraastetta ja haluamasi täytteet.
  6. Paista pizzapohjaa 250 asteessa 10–15 minuuttia.

Vinkki!

Saat pizzapohjaan rapsakan rakenteen, kun paistat pizzan uunissa kiven päällä. Jos sinulla ei ole pizzakiveä, kuumenna peltiä erikseen uunissa muutama minuutti. Hivuta pizza paistumaan uuniin kuumalle pellille leivinpaperin avulla.

32 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.