Maku

Pizzapohja

55 min
KA
LA
MA
MU
4.12
31

Pizzapohja on parhaimmilaan sopivan rapea ja mehevä. Paras pohja syntyy tietenkin itse tehden. Tämä pizzapohjan resepti on helppo ja onnistuu varmasti – nappaa siis ohje talteen elämäsi pizzahetkiin!
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

Pizzapohja

  • 25 ghiivaa
  • 2 dlvettä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 4 1/2 dldurumvehnäjauhoja
  • 2 rkloliiviöljyä
Ravintosisältö / 100g — 227 kcal

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Pizzapohja valmistuu näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
  3. Alusta pizzataikinaa muutama minuutti.
  4. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (vähintään 30 minuuttia).
  5. Kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi. Lisää tomaattikastiketta, juustoraastetta ja haluamasi täytteet.
  6. Paista pizzapohjaa 250 asteessa 10–15 minuuttia.

Vinkki!

Saat pizzapohjaan rapsakan rakenteen, kun paistat pizzan uunissa kiven päällä. Jos sinulla ei ole pizzakiveä, kuumenna peltiä erikseen uunissa muutama minuutti. Hivuta pizza paistumaan uuniin kuumalle pellille leivinpaperin avulla.

MITÄ PIDIT?
4.12