Pizzapohja – herkullisen pizzan salaisuus löytyy taikinasta
55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
30 minPizzapohja on parhaimmillaan sopivan rapea ja mehevä. Paras pohja syntyy tietenkin itse tehden. Tämä pizzapohjan resepti on helppo ja onnistuu varmasti – nappaa siis ohje talteen elämäsi pizzahetkiin!
KA
LA
MA
MU
4.1
Kuvat
Julkaistu 28.10.2010

Pizzapohja – herkullisen pizzan salaisuus löytyy taikinasta
Reseptin ainekset (4 annosta)
Pizzapohja
- 25 gtuorehiivaa
- 2 dlvettä
- ¾ tlsuolaa
- 4½ dldurumvehnäjauhoja
- 2 rkloliiviöljyä
Ravintosisältö / 100g — 227 kcal
Pizzapohja – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
- Alusta pizzataikinaa muutama minuutti.
- Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (vähintään 30 minuuttia).
- Kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi. Lisää tomaattikastiketta, juustoraastetta ja haluamasi täytteet.
- Paista pizzapohjaa 250 asteessa 10–15 minuuttia.
Vinkki!
Saat pizzapohjaan rapsakan rakenteen, kun paistat pizzan uunissa kiven päällä. Jos sinulla ei ole pizzakiveä, kuumenna peltiä erikseen uunissa muutama minuutti. Hivuta pizza paistumaan uuniin kuumalle pellille leivinpaperin avulla.

Grillattu valkoinen pizza
Maku

Nopea pizzapohja
Maku

Pizza grillissä
Kotivinkki

Kukkakaalipizza – oletko jo kokeillut maukasta trendiherkkua?
Maku

Parsapizza
Maku

Puffed pizza parsa-broileritäytteellä
Maku

Maistuisiko lahmacun? Pizzan ja piirakan välimuodossa on ohut ja ihanan rapea pohja!
Maku

Marokkolaiset kasvispizzat
Kotivinkki

Okonomiyaki eli Japanin pizza
Kotivinkki

Viikonloppuruokaa parhaimmillaan! Pienet peruna-parmankinkkupizzat ovat mainio sohvaeväs – nauti hyvän elokuvan tai lempisarjasi kera
Kotivinkki