Yökyöpelin uuniblini
6 h 55 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
6 h 40 minJos blinien paistaminen tuntuu vaivalloiselta, vastauksena on yökypelin uuniblini! Blini paistuu rapeaksi uunissa kuumalla valurautapannulla ja jaetaan paiston jälkeen meheviksi viipaleiksi.
3.9
Kuvat
Julkaistu 1.2.2006

Yökyöpelin uuniblini
Reseptin ainekset (16 palaa)
- 2 dlkevytmaitoa
- 15 ghiivaa
- 3 dltattarijauhoja tai -suurimoita
- 2 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 dlkermaviiliä
- 2 kplkeltuaista
- 1 1/2 tlsuolaa
- 1 dlkevytmaitoa (kuumennettuna)
- 2 kplvalkuaista
- 3 rklvoita
Lisäksi
- 200 gmätiä
- 2 dlsmetanaa
- 2 dlsipulia (silputtuna)
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita joukkoon jauhot sekä huoneenlämpöinen kermaviili, keltuaiset ja suola. Peitä taikina ja jätä se kohoamaan vähintään 6 tunniksi. Lisää taikinaan 1 dl kiehautettua maitoa.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan juuri ennen paistamista.
Nosta valurautapannu uuniin ja kuumenna se 225 asteeseen. Ota pannu ulos, sivele voilla ja kaada puolet taikinasta pannuun. Paista bliniä noin 20 minuuttia. Sivele uuniblinin pinta paistumisen puolivälissä voisulalla.
Jos tarjoat uuniblinien lisänä muitakin lisäkkeitä, riittää mätiä vähempikin määrä.