3,9(15)
Yökyöpelin uuniblini
6 h 55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 6 h 40 min
Jos blinien paistaminen tuntuu vaivalloiselta, vastauksena on yökypelin uuniblini! Blini paistuu rapeaksi uunissa kuumalla valurautapannulla ja jaetaan paiston jälkeen meheviksi viipaleiksi.
1.2.2006
 |
Maku
Reseptin ainekset
16 palaa
2 dlkevytmaitoa
15 ghiivaa
3 dltattarijauhoja tai -suurimoita
2 1/2 dlvehnäjauhoja
2 dlkermaviiliä
2 kplkeltuaista
1 1/2 tlsuolaa
1 dlkevytmaitoa (kuumennettuna)
2 kplvalkuaista
3 rklvoita
Lisäksi
200 gmätiä
2 dlsmetanaa
2 dlsipulia (silputtuna)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita joukkoon jauhot sekä huoneenlämpöinen kermaviili, keltuaiset ja suola. Peitä taikina ja jätä se kohoamaan vähintään 6 tunniksi. Lisää taikinaan 1 dl kiehautettua maitoa.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan juuri ennen paistamista.

Nosta valurautapannu uuniin ja kuumenna se 225 asteeseen. Ota pannu ulos, sivele voilla ja kaada puolet taikinasta pannuun. Paista bliniä noin 20 minuuttia. Sivele uuniblinin pinta paistumisen puolivälissä voisulalla.

Jos tarjoat uuniblinien lisänä muitakin lisäkkeitä, riittää mätiä vähempikin määrä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.