Maku

Yökyöpelin uuniblini

6 h 55 min
4
0

Yökyöpelin uuniblini

Jos blinien paistaminen tuntuu vaivalloiselta, vastauksena on yökypelin uuniblini! Blini paistuu rapeaksi uunissa kuumalla valurautapannulla ja jaetaan paiston jälkeen meheviksi viipaleiksi.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

  • 2 dlkevytmaitoa
  • 15 ghiivaa
  • 3 dltattarijauhoja tai -suurimoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlkermaviiliä
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlkevytmaitoa (kuumennettuna)
  • 2 kplvalkuaista
  • 3 rklvoita

Lisäksi

  • 200 gmätiä
  • 2 dlsmetanaa
  • 2 dlsipulia (silputtuna)

Tee näin

6 h 55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN6 h 40 min

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita joukkoon jauhot sekä huoneenlämpöinen kermaviili, keltuaiset ja suola. Peitä taikina ja jätä se kohoamaan vähintään 6 tunniksi. Lisää taikinaan 1 dl kiehautettua maitoa.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan juuri ennen paistamista.

Nosta valurautapannu uuniin ja kuumenna se 225 asteeseen. Ota pannu ulos, sivele voilla ja kaada puolet taikinasta pannuun. Paista bliniä noin 20 minuuttia. Sivele uuniblinin pinta paistumisen puolivälissä voisulalla.

Jos tarjoat uuniblinien lisänä muitakin lisäkkeitä, riittää mätiä vähempikin määrä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä