Maku

Yökyöpelin uuniblini

6 h 55 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
6 h 40 min
Jos blinien paistaminen tuntuu vaivalloiselta, vastauksena on yökypelin uuniblini! Blini paistuu rapeaksi uunissa kuumalla valurautapannulla ja jaetaan paiston jälkeen meheviksi viipaleiksi.
3.9
0
Julkaistu 1.2.2006


Reseptin ainekset (16 palaa)

  • 2 dlkevytmaitoa
  • 15 ghiivaa
  • 3 dltattarijauhoja tai -suurimoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlkermaviiliä
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlkevytmaitoa (kuumennettuna)
  • 2 kplvalkuaista
  • 3 rklvoita

Lisäksi

  • 200 gmätiä
  • 2 dlsmetanaa
  • 2 dlsipulia (silputtuna)
Tulosta

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita joukkoon jauhot sekä huoneenlämpöinen kermaviili, keltuaiset ja suola. Peitä taikina ja jätä se kohoamaan vähintään 6 tunniksi. Lisää taikinaan 1 dl kiehautettua maitoa.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan juuri ennen paistamista.

Nosta valurautapannu uuniin ja kuumenna se 225 asteeseen. Ota pannu ulos, sivele voilla ja kaada puolet taikinasta pannuun. Paista bliniä noin 20 minuuttia. Sivele uuniblinin pinta paistumisen puolivälissä voisulalla.

Jos tarjoat uuniblinien lisänä muitakin lisäkkeitä, riittää mätiä vähempikin määrä.

Katso myös nämä
Kommentoi »