Yakitori-vartaat ovat japanilaista katuruokaa parhaimmillaan – kanavartaat tarjoillaan makean mausteisen tare-kastikkeen kanssa

1 h 10 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
45 min
Yakitori-vartaat tehdään marinoiduista kananpalasista, jotka saavat kaverikseen tare-maustekastikkeen. Japanissa katuruokaklassikkoon käytetään kaikki kanan osat. Vartaat voi valmistaa niin uunissa, grillissä kuin pannullakin.
MU
MA
4
0
Julkaistu: 11.11.2021


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 400 gbroilerin paistileikettä
  • varrastikkuja

Marinadi

  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklsoijaa
  • 1 tlraastettua inkivääriä
  • 1 rklriisiviinietikkaa
  • 2 tlruokosokeria
  • 1 tlchiliä hienonnettuna

Tare-kastike

  • ½ dl soijaa
  • ½ dl miriniä
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 rklruokosokeria
  • 1siivutettu valkosipulinkynsi
Tulosta

Yakitori-vartaat valmistetaan näin:

  1. Leikkaa broilerinleikkeet pieniksi paloiksi. Laita varrastikut veteen likoamaan.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset.
  3. Sekoita broileripalat huolellisesti marinadiin. Anna maustua noin 15 minuuttia.
  4. Pujota broileripalat varrastikkuihin.
  5. Tee tare-kastike: Laita kaikki ainekset pieneen kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia.
  6. Laita varrastikut uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Valele vartaat paistamisen puolivälissä tare-kastikeella ja käännä ne. Peitä foliolla noin 30 minuutin kohdalla.
  7. Ota vartaat uunista ja voitele puhtaalla sudilla niiden pintaan loppu tare-kastike.
  8. Asettele yakitori-vartaat tarjolle vadille. Koristele iduilla tai seesaminsiemenillä.

Kommentoi »