


Yakitori-vartaat ovat japanilaista katuruokaa parhaimmillaan – kanavartaat tarjoillaan makean mausteisen tare-kastikkeen kanssa
1 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 45 min
Yakitori-vartaat tehdään marinoiduista kananpalasista, jotka saavat kaverikseen tare-maustekastikkeen. Japanissa katuruokaklassikkoon käytetään kaikki kanan osat. Vartaat voi valmistaa niin uunissa, grillissä kuin pannullakin.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
broilerin paistileikettä
varrastikkuja
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
soijaa
1 tl
raastettua inkivääriä
1 rkl
riisiviinietikkaa
2 tl
ruokosokeria
1 tl
chiliä hienonnettuna
Tare-kastike
½ dl
soijaa
½ dl
miriniä
½ dl
valkoviiniä
2 rkl
ruokosokeria
1
siivutettu valkosipulinkynsi
Yakitori-vartaat valmistetaan näin:
- Leikkaa broilerinleikkeet pieniksi paloiksi. Laita varrastikut veteen likoamaan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset.
- Sekoita broileripalat huolellisesti marinadiin. Anna maustua noin 15 minuuttia.
- Pujota broileripalat varrastikkuihin.
- Tee tare-kastike: Laita kaikki ainekset pieneen kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia.
- Laita varrastikut uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Valele vartaat paistamisen puolivälissä tare-kastikeella ja käännä ne. Peitä foliolla noin 30 minuutin kohdalla.
- Ota vartaat uunista ja voitele puhtaalla sudilla niiden pintaan loppu tare-kastike.
- Asettele yakitori-vartaat tarjolle vadille. Koristele iduilla tai seesaminsiemenillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat