Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Joko olet kokeillut?

Yaki onigiri – nauti rapeiksi paistetut riisipallot mausteisen dippikastikkeen kera

1 h 5 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 20 min

Yaki onigiri eli paistetut riisipallot ovat pinnalta rapeat ja sisältä ihanan pehmeät. Pallot ovat mainio tapa hyödyntää ylijäänyt sushiriisi. Sienillä täytetyt riisipallot maistuvat mausteisen dippikastikkeen kera.

23.1.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
1 annos
sushiriisiä
Täyte
100 g
siitakesieniä
¼ tl
chilihiutaleita
½ dl
tamarinditahnaa
2 rkl
soijakastiketta
Misomausteseos
2 rkl
misotahnaa (gluteenitonta)
1 rkl
seesamiöljyä
½ rkl
miriniä
½ rkl
sokeria
1 tl
limenmehua tai riisiviinietikkaa
Dippikastike
3 rkl
soijakastiketta
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
agavesiirappia
¼ tl
seesamiöljyä
½ tl
srirachaa
Lisäksi
4 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
mustia seesaminsiemeniä
1 rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
2
kevätsipulia (hienonnettuna)

Yaki onigiri eli paistetut riisipallot – ohje:

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Paahda sieniä pannulla hetki, lisää mausteet ja hauduta, kunnes ne pehmenevät.
  2. Sekoita misomaustetahnan ainekset pienessä kulhossa.
  3. Sekoita dippikastikkeen ainekset toisessa kulhossa ja anna maustua.
  4. Ota pala tuorekelmua ja laita sille reilu ruokalusikallinen sushiriisiä. Paina keskelle kuoppa kevyesti ja laita siihen reilu teelusikallinen sienitäytettä. Kerää kelmun reunat yhteen ja muotoile riisi kelmun avulla tiiviiksi palloksi. Muotoile loput pallot samoin.
  5. Sivele riisipalloille molemmin puolin misomausteseosta.
  6. Paista riisipallot öljyssä pannulla molemmin puolin rapeiksi.
  7. Viimeistele seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla ja tarjoa dippikastikkeen kanssa.

Vinkki!

Voit muotoilla pallot myös kostutetuin käsin, mutta kelmun avulla saat palloista erityisen napakoita.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt