4,8(4)
XL-lusikkaleivät – juhlapöydän suosikkiherkku jättikoossa! Muhkeat suupalat kruunaa ylellinen hillo
Munaton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 35 min
Suosikkipikkuleivästä tulee leivos, kun valitset muotiksi ison ruokalusikan. XL-lusikkaleipien juhlavuuden kruunaa itse keitetty vadelma-ruusuhillo. Ota ihana resepti talteen!
27.5.2022
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
15 kpl
200 gvoita
1½ dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1 tlruokasoodaa
4½ dlvehnäjauhoja
Vadelma-ruusuhillo
6 dlvadelmia
2 rklvettä
2½ dlhillosokeria
½–1 rklruusuvettä
Lisäksi
hienoa sokeria

XL-lusikkaleivät – ohje:

  1. Aloita hillosta. Mittaa vadelmat ja vesi ­kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita hillosokeri joukkoon. Keitä hilloa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja mausta hillo ruusuvedellä. Pakkaa jäähtynyt hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja siirrä jääkaappiin kylmenemään.
  2. Sulata voi kattilassa. Keitä voita matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kun voisula ­alkaa punertua, siirrä kattila syrjään liedeltä. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri voisulaan ja anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää seos voi-sokeriseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinaa isoon, syväpesäiseen ruokalusikkaan, paina taikina tiiviiksi lusikkaa vasten, irrota ja pane tasainen puoli alaspäin ­uuni­-pellille. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Levitä puolille jäähtyneistä pikkuleivistä hilloa ja paina toinen pikkuleipä kiinni hilloon. Kierittele XL-lusikkaleivät sokerissa.

Vinkki!

Hilloa tulee yli pikkuleipien tarpeen. Säilytä loppu kylmässä ja tarjoa pannareiden, lettujen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo