Kotivinkki

XL-lusikkaleivät – juhlapöydän suosikkiherkku jättikoossa! Muhkeat suupalat kruunaa ylellinen hillo

1 h 15 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
35 min
Suosikkipikkuleivästä tulee leivos, kun valitset muotiksi ison ruokalusikan. XL-lusikkaleipien juhlavuuden kruunaa itse keitetty vadelma-ruusuhillo. Ota ihana resepti talteen!
MU
4.8
0
Julkaistu: 27.5.2022


Reseptin ainekset (15 kpl)

  • 200 gvoita
  • 1½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlruokasoodaa
  • 4½ dlvehnäjauhoja

Vadelma-ruusuhillo

  • 6 dlvadelmia
  • 2 rklvettä
  • 2½ dlhillosokeria
  • ½–1 rklruusuvettä

Lisäksi

  • hienoa sokeria
Tulosta

XL-lusikkaleivät – ohje:

  1. Aloita hillosta. Mittaa vadelmat ja vesi ­kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita hillosokeri joukkoon. Keitä hilloa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja mausta hillo ruusuvedellä. Pakkaa jäähtynyt hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja siirrä jääkaappiin kylmenemään.
  2. Sulata voi kattilassa. Keitä voita matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kun voisula ­alkaa punertua, siirrä kattila syrjään liedeltä. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri voisulaan ja anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää seos voi-sokeriseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinaa isoon, syväpesäiseen ruokalusikkaan, paina taikina tiiviiksi lusikkaa vasten, irrota ja pane tasainen puoli alaspäin ­uuni­-pellille. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Levitä puolille jäähtyneistä pikkuleivistä hilloa ja paina toinen pikkuleipä kiinni hilloon. Kierittele XL-lusikkaleivät sokerissa.

Vinkki!

Hilloa tulee yli pikkuleipien tarpeen. Säilytä loppu kylmässä ja tarjoa pannareiden, lettujen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentoi »