Maku

Waldorfinsalaatti on klassikko, jossa maistuvat juuriselleri, omena ja pähkinät

30 min
GL
KA
3.75
0

Waldorfinsalaatin juuret juontavat New Yorkiin samannimiseen hotelliin. Salaatti sopii niin buffettiin kuin joulupöydän herkuksikin.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4 annosta)

  • 700 gjuuriselleriä
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2omenaa
  • ½–1 dlsaksanpähkinöitä

Kastike

  • 1 ½ dl majoneesia
  • ½ dlkermaa
  • ⅓ tlmustapippuria
  • ⅓ tlsuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN5 min

Waldorfinsalaatti valmistetaan näin:

  1. Pese selleri huolellisesti ja kuori veitsellä. Leikkaa selleri ohuiksi (2 mm) viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi.
  2. Keitä suikaleet suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta ja jäähdytä suikaleet siivilässä kylmällä vedellä. Anna valua kuivaksi. Kaada suikaleet kulhoon ja lisää sitruunamehu.
  3. Suikaloi omenat. Rouhi pähkinät.
  4. Sekoita majoneesi ja kerma kulhossa. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää selleri- ja omenasuikaleet kastikkeeseen. Viimeistele waldorfinsalaatti rouhituilla pähkinöillä.
MITÄ PIDIT?
3.75