Maku

Waldorfin voileipäkakku

1 h 50 min
4.1
0

Waldorfin voileipäkakku

KA
0
4.1
Jos rakastat Waldorfin salaattia, rakastat myös tätä voileipäkakkua! Waldorfin voileipäkakussa maistuvat maapähkinät, kirpsakka omena ja varsiselleri. Tämä rouhean kaunis kakku kruunaa juhlan kuin juhlan.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 annosta)

  • 550 ggrahampaahtoleipäviipaletta (16 viipaletta, Oululainen Reilu)

Kostutus

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia

Pähkinätäyte

  • 50 0maapähkinälevitettä
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)

Kasvistäyte

  • 350 gomenaa (Royal Gala)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 100 glehtiselleriä
  • 50 gkevätsipulia
  • 1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 200 gtuorejuustoa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3/4 tlsuolaa

Pinnalle

  • 150 0maapähkinälevitettä
  • 200 gtuorejuustoa
  • 50 gsaksanpähkinöitä
  • 50 ghasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1 dllehtiselleriä
  • 1/4 dltuoretta timjamia

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista ensimmäiseksi Waldorfin voileipäkakun pähkinätäyte sekoittamalla maapähkinävoi ja ranskankerma keskenään.

Valmista kasvistäyte. Pese omenat ja leikkaa ne hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita heti joukkoon sitruunamehu tummumisen estämiseksi. Leikkaa huuhdotut varsisellerit ja kevätsipulit hyvin hienoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Sekoita kostutusliemi ja kostuta leipäpalojen reunat reilusti pullasudilla. (Voit halutessasi leikata leivistä reunat pois, mutta käytä tällöin vain puolet kostutuksesta.) Sivele loppu liemi leipäviipaleille tasan.

Levitä pöydälle pitkä pala voi- tai leivinpaperia, jonka voit lopuksi kääriä kakun ympärille.

Asettele pohjaksi 4 leipäviipaletta vierekkäin. Levitä päälle puolet kasvistäytteestä.

Puolita yksi leipäviipale ja asettele seuraava kerros leipiä päälle lomittain tiiliseinän tavoin. Levitä päälle pähkinätäyte. Lado päälle kerros leipiä ja loppu kasvistäyte.

Nosta päällimmäiseksi loput leipäviipaleet. Kääri voileipäkakku tiukaksi paketiksi ja anna sen vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Levitä kakun päälle maapähkinävoi. Jos voi on kylmää tai jähmeää, lämmitä sitä hetki mikroaaltouunissa. Levitä sivuille tuorejuusto. Sen määrä riippuu siitä, kuinka tasaisen reunan haluat.

Koristele Waldorfin voileipäkakku pähkinöillä, hienonnetulla varsisellerillä, ja tuoreella timjamilla.

Vinkki!

* Voit halutessasi tehdä ohjeen mukaan myös 2 pientä Waldorfin voileipäkakkua. Rakenna ne tiiliseinän tavoin ohjeen mukaan.
MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä