


Waldorfin voileipäkakku
1 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 1 h 0 min
Jos rakastat Waldorfin salaattia, rakastat myös tätä voileipäkakkua! Waldorfin voileipäkakussa maistuvat maapähkinät, kirpsakka omena ja varsiselleri. Tämä rouhean kaunis kakku kruunaa juhlan kuin juhlan.
Reseptin ainekset
30 annosta
550 g
grahampaahtoleipäviipaletta (16 viipaletta, Oululainen Reilu)
Kostutus
1 1/2 dl
vettä
1 rkl
kasvisfondia
Pähkinätäyte
50 g
maapähkinälevitettä
150 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
Kasvistäyte
350 g
omenaa (Royal Gala)
2 rkl
sitruunamehua
100 g
lehtiselleriä
50 g
kevätsipulia
1/2 dl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
200 g
tuorejuustoa
1/2 tl
mustapippuria
3/4 tl
suolaa
Pinnalle
150 0
maapähkinälevitettä
200 g
tuorejuustoa
50 g
saksanpähkinöitä
50 g
hasselpähkinöitä (rouhittuna)
1 dl
lehtiselleriä
1/4 dl
tuoretta timjamia
Waldorfin voileipäkakku – ohje:
- Valmista ensimmäiseksi Waldorfin voileipäkakun pähkinätäyte sekoittamalla maapähkinävoi ja ranskankerma keskenään.
- Valmista kasvistäyte. Pese omenat ja leikkaa ne hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita heti joukkoon sitruunamehu tummumisen estämiseksi. Leikkaa huuhdotut varsisellerit ja kevätsipulit hyvin hienoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Sekoita kostutusliemi ja kostuta leipäpalojen reunat reilusti pullasudilla. (Voit halutessasi leikata leivistä reunat pois, mutta käytä tällöin vain puolet kostutuksesta.) Sivele loppu liemi leipäviipaleille tasan.
- Levitä pöydälle pitkä pala voi- tai leivinpaperia, jonka voit lopuksi kääriä kakun ympärille.
- Asettele pohjaksi 4 leipäviipaletta vierekkäin. Levitä päälle puolet kasvistäytteestä.
- Puolita yksi leipäviipale ja asettele seuraava kerros leipiä päälle lomittain tiiliseinän tavoin. Levitä päälle pähkinätäyte. Lado päälle kerros leipiä ja loppu kasvistäyte.
- Nosta päällimmäiseksi loput leipäviipaleet. Kääri voileipäkakku tiukaksi paketiksi ja anna sen vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Levitä kakun päälle maapähkinävoi. Jos voi on kylmää tai jähmeää, lämmitä sitä hetki mikroaaltouunissa. Levitä sivuille tuorejuusto. Sen määrä riippuu siitä, kuinka tasaisen reunan haluat.
- Koristele Waldorfin voileipäkakku pähkinöillä, hienonnetulla varsisellerillä, ja tuoreella timjamilla.
Vinkki! Voit halutessasi tehdä ohjeen mukaan myös kaksi pientä Waldorfin voileipäkakkua. Rakenna ne tiiliseinän tavoin ohjeen mukaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat