Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vuohenjuustopiirakka karamellisoidulla sipulilla

1 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 45 min

Karamellisoidut sipulit tekevät tästä vuohenjuustopiirakasta ihanan mehevän. Pohja syntyy kätevästi valmiista voitaikinasta. Vuohenjuustopiirakka ei kärsi, vaikka tekisit sen päivää ennen tarjoilua ja laittaisit yöksi jääkaappiin.

31.1.2017
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1 pkt
valmista voitaikinaa (400–500 g)
kuivia herneitä tai kikherneitä
3
kokonaista valkosipulia
vettä
suolaa
2
punasipulia
1 tl
aniksensiemeniä
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
2 rkl
balsamiviinietikkaa
2
tuoretta rosmariinin oksaa
2 ½ dl
vettä
1 dl
kermaa
1 dl
ricottaa tai raejuustoa
2
kananmunaa
suolaa
mustapippuria
200 g
vuohenjuustoa
Koristeluun
tuoreita yrttejä (esimerkiksi timjamia ja rosmariinia)
  1. Kauli sulanut voitaikina irtoreunaiseen, noin 28 cm:n piirakkavuokaan. Peitä taikina leivinpaperipalalla ja kaada paperille kuivattuja papuja tai kikherneitä. Esipaista piirakkapohjaa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Poista pavut ja paperi (pavut voi käyttää uudelleen) ja jatka kypsennystä vielä 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hieman. 
  2. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan ja keitä miedosti suolatussa vesitilkassa 3 minuuttia. Kuori irtoaa nyt helposti. Kaada vesi pois ja kuori kynnet. Leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. 
  3. Paista puna- ja valkosipuleita öljyssä aniksensiemenien kanssa keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää hunaja, viinietikka, rosmariinit ja 1 dl vettä. Jatka kypsentämistä 5 minuuttia. Kaada sekaan loput 1,5 dl vettä ja keitä hiljalleen, kunnes neste on haihtunut (n. 10 min).
  4. Sekoita kerma, ricotta ja munat keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Murra vuohenjuustosta palasia hieman jäähtyneelle piirakkapohjalle. Kaada päälle munaseos ja levitä päälle sipulit. Kypsennä vuohenjuustopiirakkaa 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt