Kotivinkki

Vuohenjuustopiirakka karamellisoidulla sipulilla

1 h 20 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
45 min
Karamellisoidut sipulit tekevät tästä vuohenjuustopiirakasta ihanan mehevän. Pohja syntyy kätevästi valmiista voitaikinasta. Vuohenjuustopiirakka ei kärsi, vaikka tekisit sen päivää ennen tarjoilua ja laittaisit yöksi jääkaappiin.
3.6
5
Julkaistu 31.1.2017


Reseptin ainekset (6–8 annosta)

  • 1 pktvalmista voitaikinaa (400–500 g)
  • kuivia herneitä tai kikherneitä
  • 3kokonaista valkosipulia
  • vettä
  • suolaa
  • 2punasipulia
  • 1 tlaniksensiemeniä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 2tuoretta rosmariinin oksaa
  • 2 ½ dlvettä
  • 1 dlkermaa
  • 1 dlricottaa tai raejuustoa
  • 2kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 200 gvuohenjuustoa

Koristeluun

  • tuoreita yrttejä (esimerkiksi timjamia ja rosmariinia)
Tulosta
  1. Kauli sulanut voitaikina irtoreunaiseen, noin 28 cm:n piirakkavuokaan. Peitä taikina leivinpaperipalalla ja kaada paperille kuivattuja papuja tai kikherneitä. Esipaista piirakkapohjaa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Poista pavut ja paperi (pavut voi käyttää uudelleen) ja jatka kypsennystä vielä 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hieman. 
  2. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan ja keitä miedosti suolatussa vesitilkassa 3 minuuttia. Kuori irtoaa nyt helposti. Kaada vesi pois ja kuori kynnet. Leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. 
  3. Paista puna- ja valkosipuleita öljyssä aniksensiemenien kanssa keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää hunaja, viinietikka, rosmariinit ja 1 dl vettä. Jatka kypsentämistä 5 minuuttia. Kaada sekaan loput 1,5 dl vettä ja keitä hiljalleen, kunnes neste on haihtunut (n. 10 min).
  4. Sekoita kerma, ricotta ja munat keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Murra vuohenjuustosta palasia hieman jäähtyneelle piirakkapohjalle. Kaada päälle munaseos ja levitä päälle sipulit. Kypsennä vuohenjuustopiirakkaa 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä.
5 kommenttia