Kotivinkki

Vuohenjuustopiirakka karamellisoidulla sipulilla

1 h 20 min
0
4

Vuohenjuustopiirakka karamellisoidulla sipulilla

Karamellisoidut sipulit tekevät tästä vuohenjuustopiirakasta ihanan mehevän. Pohja syntyy kätevästi valmiista voitaikinasta. Vuohenjuustopiirakka ei kärsi, vaikka tekisit sen päivää ennen tarjoilua ja laittaisit yöksi jääkaappiin.
Teksti Ylva Bergqvist
Kuvat Matilda Lindeblad
Tulosta
Mainos

Ainekset (6–8 annosta)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN45 min

1. Kauli sulanut voitaikina irtoreunaiseen, noin 28 cm:n piirakkavuokaan. Peitä taikina leivinpaperipalalla ja kaada paperille kuivattuja papuja tai kikherneitä. Esipaista piirakkapohjaa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Poista pavut ja paperi (pavut voi käyttää uudelleen) ja jatka kypsennystä vielä 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hieman. 

2. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan ja keitä miedosti suolatussa vesitilkassa 3 minuuttia. Kuori irtoaa nyt helposti. Kaada vesi pois ja kuori kynnet. Leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. 

3. Paista puna- ja valkosipuleita öljyssä aniksensiemenien kanssa keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää hunaja, viinietikka, rosmariinit ja 1 dl vettä. Jatka kypsentämistä 5 minuuttia. Kaada sekaan loput 1,5 dl vettä ja keitä hiljalleen, kunnes neste on haihtunut (n. 10 min).

4. Sekoita kerma, ricotta ja munat keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Murra vuohenjuustosta palasia hieman jäähtyneelle piirakkapohjalle. Kaada päälle munaseos ja levitä päälle sipulit. Kypsennä vuohenjuustopiirakkaa 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä.

Kun vuohenjuustopiirakka on herkuteltu, tee myös nämä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä