Kotivinkki

Vuohenjuustopiirakka karamellisoidulla sipulilla

1 h 20 min
4.5
5

Karamellisoidut sipulit tekevät tästä vuohenjuustopiirakasta ihanan mehevän. Pohja syntyy kätevästi valmiista voitaikinasta. Vuohenjuustopiirakka ei kärsi, vaikka tekisit sen päivää ennen tarjoilua ja laittaisit yöksi jääkaappiin.
Tulosta
Kuvat Matilda Lindeblad

Ainekset (6–8 annosta)

  • 1 pktvalmista voitaikinaa (400–500 g)
  • kuivia herneitä tai kikherneitä
  • 3kokonaista valkosipulia
  • vettä
  • suolaa
  • 2punasipulia
  • 1 tlaniksensiemeniä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 2tuoretta rosmariinin oksaa
  • 2 ½ dlvettä
  • 1 dlkermaa
  • 1 dlricottaa tai raejuustoa
  • 2kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 200 gvuohenjuustoa

Koristeluun

  • tuoreita yrttejä (esimerkiksi timjamia ja rosmariinia)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN45 min
MITÄ PIDIT?
4.5