Kotivinkki

Vuohenjuusto-parsarisotto – tähän sitruunan raikastamaan herkkuun ihastut varmasti!

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Vuohenjuusto-parsarisotto tuo lautaselle vehreyttä ja ihania, raikkaita makuja! Sitruunainen, valuva risotto saa herkullisen päivityksen vuohenjuustosta. Kokeile kerran ja jäät koukkuun!
GL
KA
MU
3.4
0


Ainekset (4 annosta)

Vuohenjuusto-parsarisotto

  • 1 lkasvislientä
  • 1–2 luomusitruunaa
  • 500 gvihreää parsaa
  • 2kevätsipulia
  • 2salottisipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 4 dlrisottoriisiä
  • mustapippuria (myllystä)
  • 50 gvoita
  • 100 gparmesaania (raastettuna)
  • 200 gvuohenjuustoa (murusteltuna)
Tulosta

Vuohenjuusto-parsarisotto valmistuu näin:

  1. Kiehauta kasvisliemi ja pidä se lämpimänä.
  2. Raasta yhden sitruunan kuori ja purista mehu. Huuhtaise parsat. Napsauta kovat tyvet pois ja leikkaa suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää riisi ja paista sekoitellen, kunnes se muuttuu hieman kuultavaksi. Lisää pannulle kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita, kunnes liemi on imeytynyt riisiin ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä.
  4. Lisää loppuvaiheessa parsa ja anna sen kypsyä noin 5 minuuttia.
  5. Mausta risotto mustapippurilla, voilla, sitruunankuorella ja mehulla. Viimeistele parmesaanilla ja vuohenjuustolla.
MITÄ PIDIT?
3.42
Kommentoi »