Kotivinkki

Vuohenjuusto-parsarisotto – tähän sitruunan raikastamaan herkkuun ihastut varmasti!

30 min
GL
KA
MU
3.4
0

Vuohenjuusto-parsarisotto tuo lautaselle vehreyttä ja ihania, raikkaita makuja! Sitruunainen, valuva risotto saa herkullisen päivityksen vuohenjuustosta. Kokeile kerran ja jäät koukkuun!
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

Vuohenjuusto-parsarisotto

  • 1 lkasvislientä
  • 1–2 luomusitruunaa
  • 500 gvihreää parsaa
  • 2kevätsipulia
  • 2salottisipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 4 dlrisottoriisiä
  • mustapippuria (myllystä)
  • 50 gvoita
  • 100 gparmesaania (raastettuna)
  • 200 gvuohenjuustoa (murusteltuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Vuohenjuusto-parsarisotto valmistuu näin:

  1. Kiehauta kasvisliemi ja pidä se lämpimänä.
  2. Raasta yhden sitruunan kuori ja purista mehu. Huuhtaise parsat. Napsauta kovat tyvet pois ja leikkaa suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää riisi ja paista sekoitellen, kunnes se muuttuu hieman kuultavaksi. Lisää pannulle kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita, kunnes liemi on imeytynyt riisiin ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä.
  4. Lisää loppuvaiheessa parsa ja anna sen kypsyä noin 5 minuuttia.
  5. Mausta risotto mustapippurilla, voilla, sitruunankuorella ja mehulla. Viimeistele parmesaanilla ja vuohenjuustolla.
MITÄ PIDIT?
3.4