


Lämmin vuohenjuusto-luumusalaatti – miten täydellinen syksyinen lounas!
25 min
Luumu tykkää erityispaljon suolaisista juustoista. Vuohenjuuston lisäksi sen kaveriksi sopii esimerkiksi feta.
Reseptin ainekset
4 annosta
8
luumua
200 g
vuohenjuustoa tankona (esim. Soignon)
1 dl
kuorellisia manteleita
3
timjaminoksaa
2 rkl
+ ½ dl oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
hunajaa
¼ tl
suolaa
Lisäksi
1½ l
vihersalaattisekoitusta
(syötäviä kukkia tai versoja)
Luumu-vuohenjuustosalaatti – ohje:
- Halkaise luumut ja poista kivet. Leikkaa vuohenjuusto noin sentin kiekoiksi. Rouhi mantelit veitsellä. Levitä luumut, juusto ja mantelit leivinpaperille pellille ja revi timjaminoksat joukkoon. Pirskottele 2 ruokalusikallista oliiviöljyä päälle. Paahda uunin ylätasolla 225 asteessa 8–10 minuuttia.
- Sekoita kulhossa loppu öljy, balsamiviinietikka, hunaja ja suola.
- Pese ja revi salaatti kulhoon. Nostele kuumat luumut, juustokiekot ja mantelit salaatin pinnalle ja lusikoi kastike päälle. Koristele halutessasi kukilla ja versoilla. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat