Voileipäkakkuleivokset saavat täytteekseen punajuuri- ja hernetahnaa. Tämän helpompaa ei voileipäkakun teko voi olla: täytteiden ainekset vain soseutetaan ja ladotaan vuokaan kerroksittain leipäviipaleiden kanssa. Yön yli levättyään kakku on valmis koristeltavaksi. Juhlissa näky on kuin kakkujen karkkikaupassa!
Valmista täytteet. Valuta punajuuret hyvin. Soseuta tasaiseksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita se punajuurisoseeseen. Mausta hunajalla, piparjuurella ja suolalla.
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Soseuta mintun kanssa. Notkista tuorejuusto ja lisää se soseeseen. Mausta suolalla.
Leikkaa leivistä reunat pois. Hyödynnä ylijääneet osat vaikkapa krutonkeina. Vuoraa uunivuoka (noin 20 cm × 30 cm) tuorekelmulla. Asettele pohjalle kerros paahtoleipiä tiiviisti vierekkäin.
Levitä päälle punajuuritäyte ja lisää toinen kerros paahtoleipää. Lisää päälle hernetäyte ja vielä yksi kerros paahtoleipää. Peitä kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin.
Kumoa kakku leikkuulaudalle. Suorista reunat halutessasi. Notkista tuorejuusto ja levitä se kakun pinnalle veitsellä. Leikkaa kakku 12 palaksi. Koristele voileipäkakkuleivokset versoilla, siemensekoituksella ja pippurilla.