Juhlien uudet suosikit!
Voileipäkakkukierteet täytetään koukuttavalla Green Goddess -tahnalla tai kylmäsavukirjolohella ja tuorejuustolla
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Pyöräytä klassinen voileipäkakku suolaisiksi kierrepaloiksi niin saat kauniita annospaloja. Täytä voileipäkakkukierteet haluamallasi kasvis- tai lohitäytteellä tai tarjoile juhlissa vaikka molempia!
Reseptin ainekset
16 palaa (2 rullaa)
Lohivoileipäkakkukierteet
16 viipaletta
vaaleaa vuoka- tai paahtoleipää
1 rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
kylmäsavukirjolohta viipaleina
3 rkl
pieniä kapriksia
1 rku
rucolaa
1 rku
tilliä
1 rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa (pinnalle)
50 g
pieniä versoja tai 1 rku tilliä hienonnettuna (pinnalle)
Green Goddess -voileipäkakkukierteet (vegaaninen)
16 viipaletta
vaaleaa vuoka- tai paahtoleipää
2 ps (à 65 g)
babypinaattia
2
valkosipulinkynttä
1 pieni
salottisipuli
1
sitruunan mehu
½ dl
oliiviöljyä
1 ps (125 g)
cashewpähkinöitä
1 ps (120 g)
vegaanista parmesaania (Foodin Paramesan)
1 tl
suolaa
2 rs (à 150 g)
vegaanista kauralevitettä esim. Oatly Oatspread (pinnalle)
3–4 rkl
kaurakermaa tai sitruunanmehua (pinnalle)
1 ps (70 g)
kuorettomia pistaasipähkinöitä rouhittuna (pinnalle)
Lohivoileipäkakkukierteet – ohje:
- Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.
- Tee yksi rulla kerrallaan. Levitä puolet viipaleista leivinpaperin tai kelmun päälle levyksi (2 × 4 viipaletta) siten, että viipaleet menevät hieman limittäin saumakohdista. Painele levyä litteämmäksi kaulimen avulla niin, että saumakohdat ovat tiivisti kiinni toisissaan.
- Levitä päälle puolet tuorejuustosta, kylmäsavulohesta, kapriksista, rucolasta ja tillistä.
- Rullaa leivinpaperin tai kelmun avulla tiiviiksi rullaksi kääretortun tapaan. Käännä saumapuoli alaspäin ja kiristä leivinpaperi tai kelmu päädyistä vastakkaisiin suuntiin karkkipaperin tapaan.
- Tee samoin toinen rulla. Siirrä rullat jääkaappiin ja anna maustua ja napakoitua vähintään pari tuntia.
- Hienonna loput versot tai tilli vadille. Ota rulla kerrallaan kääreestä. Levitä rullan päälle ja reunoille tuorejuustoa. Nosta rulla versovadille varovasti niin, että tuorejuustopuoli painautuu versoihin/tilliin, jolloin ne tarttuvat pintaan. Levitä tuorejuustoa myös toiselle puolelle. Käännä rullaa versojen/tillin päällä niin, että pinta peittyy kauttaaltaan. Kuorruta ja koristele samoin toinen rulla.
- Leikkaa rullat viipaleiksi ja tarjoa.
Green Goddess -voileipäkakkukierteet – ohje:
- Tee tahna. Kuori ja paloittele valkosipulit ja salottisipuli. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi tahnaksi.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.
- Valmista yksi rulla kerrallaan. Levitä puolet viipaleista leivinpaperin tai kelmun päälle levyksi (2 × 4 viipaletta) siten, että viipaleet menevät hieman limittäin saumakohdista. Painele levyä litteämmäksi kaulimen avulla niin, että saumakohdat tiivistyvät.
- Levitä päälle puolet tahnasta ja pinaateista. Käännä leivinpaperin tai kelmun avulla tiiviiksi rullaksi kääretortun tapaan. Käännä saumapuoli alaspäin ja kiristä leivinpaperi tai kelmu päädyistä vastakkaisiin suuntiin karkkipaperin tapaan.
- Tee samoin toinen rulla. Siirrä rullat jääkaappiin ja anna maustua ja napakoitua vähintään pari tuntia.
- Notkista kauralevite sekoittamalla joukkoon kaurakermaa tai sitruunanmehua. Rouhi pistaasipähkinät ja laita vadille.
- Ota rulla kerrallaan kääreestä. Levitä rullan päälle ja reunoille puolet kuorrutteesta. Nosta rulla pistaasivadille niin, että kuorrutuspuoli painautuu rouheeseen. Levitä kuorrutetta myös toiselle puolelle. Käännä rullaa niin, että se on kauttaaltaan pistaasirouheessa.
- Leikkaa rullat viipaleiksi ja tarjoa.
Vinkki!
Saat kierteistä gluteenittomat, kun käytät gluteenitonta paahtoleipää ja gluteenittomia täytteitä. Kaikki kauratuotteet eivät ole gluteenittomia, joten varmista gluteenittomuus aina pakkauksesta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat