0(0)
Voileipäkakku hevosen kylmäsavupaistilla
24 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 24 h
Syötävät kukat sopivat hyvin voileipäkakkujen koristeluun.
Reseptin ainekset
10 annosta
1 kgisoja paahtoleipiä
300 gkylmäsavustettua hevosta leikkeleenä
200 granskankermaa
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
1½ dlkuohukermaa
190 gcocktailkurkkuja hienonnettuna (yksi purkillinen)
1 dltuoretta tilliä hienonnettuna
2 kpluutta punasipulia
1 rkldijonsinappia
1 rkltuoretta piparjuurta raastettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 dllihalientä kostutukseen
Koristeluun
200 gmaustamaton tuorejuusto
1 dlkuohukermaa
1 rklsitruunan mehua
½ tlsuolaa
65 gIlona-kukkasalaattiseos (yksi rasia)

Valmista ensin voileipäkakun täyte. Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.

Kuutioi hevosen kylmäsavupaisti ja cocktailkurkut, lisää täytteeseen. Hienonna tilli ja punasipulit, lisää täytteeseen.

Mausta täyte dijonsinapilla, raastetulla piparjuurella, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.

Laita 26 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi.

Leikkaa paahtoleivistä reuna pois. Asettele paahtoleivät irtopohjavuokaan siten, että pohja peittyy. Kostuta leivät lihaliemellä

Jaa täyte neljään osaan. Levitä yksi osa täytettä leipien päälle. Toista seuraavat kerrokset kuten edellä. Viimeiseksi laita paahtoleipäkerros ja kostuta lihaliemellä.

Peitä irtopohjavuoka kelmulla ja anna voileipäkakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Siirrä voileipäkakku irtopohjavuoasta tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto joukkoon. Mausta kuorrute sitruunan mehulla ja suolalla. Levitä kuorrute voileipäkakun pinnalle tasaisesti. Koristele kakku Ilona-kukkasalaattiseoksella.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo