Maku

Voileipäkakku hevosen kylmäsavupaistilla

24 h 45 min
0
0

Voileipäkakku hevosen kylmäsavupaistilla

Syötävät kukat sopivat hyvin voileipäkakkujen koristeluun.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 kgisoja paahtoleipiä
  • 300 gKylmäsavustettua hevosta leikkeleenä
  • 200 granskankermaa
  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1½ dlkuohukermaa
  • 190 gcoctailkurkkuja hienonnettuna (yksi purkillinen)
  • 1 dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 kpluutta punasipulia
  • 1 rkldijonsinappia
  • 1 rkltuoretta piparjuurta raastettuna
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 2 dllihalientä kostutukseen

Koristeluun

  • 200 gmaustamaton tuorejuusto
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 rklsitruunan mehua
  • ½ tlsuolaa
  • 65 gIlona kukkasalaattiseos (yksi rasia)

Tee näin

24 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN24 h

Valmista ensin voileipäkakun täyte. Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja ranskankema. Sekoita tasaiseksi.

Kuutioi hevosen kylmäsavupaisti ja coctailkurkut, lisää täytteeseen. Hienonna tilli ja punasipulit, lisää täytteeseen.

Mausta täyte dijonsinapilla, raastetulla piparjuurella, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.

Laita 26 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi.

Leikkaa paahtoleivistä reuna pois. Asette paahtoleivät irtopohjavuokaan siten, että pohja peittyy. Kostuta leivät lihaliemellä

Jaa täyte neljään osaan. Levitä yksi osa täytettä leipien päälle. Toista seuraavat kerrokset kuten edellä. Viimeiseksi laita paahtoleipäkerros ja kostuta lihaliemellä.

Peitä irtopohjavuoka kelmulla ja anna voileipäkakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Siirrä voileipäkakku irtopohjavuoasta tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma ja lisää tuorejuustojoukkon. Mausta kuorrute sitruunan mehulla ja suolalla. Levitä kuorrute voileipäkakun pinnalle tasaisesti. Koristele kakku ilona kukkasalaattiseoksella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä