Kotivinkki

Hyödynnä pihan keltainen kukkameri ja laita voikukkasima pulputtamaan – terälehdet antavat raikkaalle kesäjuomalle hunajaisen säväyksen

120 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
120 h
Voikukkasima on kesäjuoma vailla vertaa! Tarjoa raikas juoma kylmänä. Voikukan terä­lehdet antavat simalle pommacia muistuttavan, hieman hunajaisen maun. Sima säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
GL
VE
0
0
Julkaistu: 6.5.2021


Ainekset (5 litraa)

  • 2½ lvoikukan terälehtiä
  • 5 lvettä
  • 4 dltaloussokeria
  • ⅔ dlfariinisokeria tai ½ dl siirappia
  • ½ tltuorehiivaa
  • 1sitruuna
  • rusinoita
Tulosta

Voikukkasima valmistuu näin:

  1. Pane kukkapohjista irti nypityt terälehdet kattilaan. Lisää 2,5 litraa vettä ja keitä 1–2 ­minuuttia.
  2. Pane sokeri puhtaaseen ämpäriin tai muuhun kannelliseen astiaan ja kaada kuuma liemi siivilän läpi päälle. Lisää pesty ja viipaloitu sitruuna sekä 2,5 litraa vettä.
  3. Anna liemen jäähtyä noin 40-asteiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Pane kansi raolleen astian päälle ja anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokausi.
  4. Siivilöi sima pulloihin. Lisää muutama rusina pulloihin ja nosta viileään paikkaan. Anna tekeytyä noin 4–8 päivää. Kun rusinat nousevat pinnalle, voikukkasima on valmista.

Vinkki!

Kaipaatko apua villiyrttien tunnistamiseen ja ideoita niiden käyttöön? Lue täältä lisätietoa villiyrteistä.

Kommentoi »