Maku

Voikukkasima

122 h 10 min
3.7
3

Voikukkasima

GL
KA
LA
MA
MU
3
3.7
Mietitikö, mitä valmistaa voikukista? Pullota aurinkoiset kukat valmistamalla ihanaa voikukkasimaa! Tämä keltainen kesäjuoma maistuu raikkaalle esimerkiksi kesäjuhlissa.
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Elina Himanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

  • 25 dlvoikukkia
  • 50 dlvettä
  • 1 dlsiirappia (vaalea)
  • 4 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 kplsitruunaa
  • 5 ghiivaa

Pulloihin

  • 1/2 tlsokeria
  • 1 rklrusinoita

Tee näin

122 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h 10 min
PASSIIVINEN121 h

Kerää voikukan kukat puhtaalta kasvupaikalta aurinkoisella säällä.

Revi kukista keltaiset terälehdet ja huuhtele ne siivilässä.

Kiehauta isossa kattilassa vesi ja terälehdet, anna keitoksen porista hiljalleen noin 15 minuuttia. L

isää siirappi, sokeri ja pesty, kuorittu ja viipaloitu sitruuna. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva (1/4 tl).

Anna juoman käydä runsas vuorokausi.

Siivilöi ja pullota juoma. Pane pestyjen pullojen pohjalle ripaus sokeria ja muutama rusina.

Nosta pullot kylmään. Voikukkasima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Vinkki!

Kokeile voikukkasiman valmistusta samaan tapaan kehäkukan terälehdistä.
MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä