Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hyödynnä pihan keltainen kukkameri ja laita voikukkasima pulputtamaan – terälehdet antavat raikkaalle kesäjuomalle hunajaisen säväyksen

120 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 120 h 0 min

Voikukkasima on kesäjuoma vailla vertaa! Tarjoa raikas juoma kylmänä. Voikukan terä­lehdet antavat simalle pommacia muistuttavan, hieman hunajaisen maun. Sima säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

6.5.2021
Reseptin ainekset
5 litraa
Voikukkasima
2½ l
voikukan terälehtiä
5 l
vettä
4 dl
taloussokeria
⅔ dl
fariinisokeria tai ½ dl siirappia
½ tl
tuorehiivaa
1
sitruuna
rusinoita

Voikukkasima – ohje:

  1. Pane kukkapohjista irti nypityt terälehdet kattilaan. Lisää 2,5 litraa vettä ja keitä 1–2 ­minuuttia.
  2. Pane sokeri puhtaaseen ämpäriin tai muuhun kannelliseen astiaan ja kaada kuuma liemi siivilän läpi päälle. Lisää pesty ja viipaloitu sitruuna sekä 2,5 litraa vettä.
  3. Anna liemen jäähtyä noin 40-asteiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Pane kansi raolleen astian päälle ja anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokausi.
  4. Siivilöi sima pulloihin. Lisää muutama rusina pulloihin ja nosta viileään paikkaan. Anna tekeytyä noin 4–8 päivää. Kun rusinat nousevat pinnalle, voikukkasima on valmista.

Vinkit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt