


Hyödynnä pihan keltainen kukkameri ja laita voikukkasima pulputtamaan – terälehdet antavat raikkaalle kesäjuomalle hunajaisen säväyksen
120 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 120 h 0 min
Voikukkasima on kesäjuoma vailla vertaa! Tarjoa raikas juoma kylmänä. Voikukan terälehdet antavat simalle pommacia muistuttavan, hieman hunajaisen maun. Sima säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Reseptin ainekset
5 litraa
Voikukkasima
2½ l
voikukan terälehtiä
5 l
vettä
4 dl
taloussokeria
⅔ dl
fariinisokeria tai ½ dl siirappia
½ tl
tuorehiivaa
1
sitruuna
rusinoita
Voikukkasima – ohje:
- Pane kukkapohjista irti nypityt terälehdet kattilaan. Lisää 2,5 litraa vettä ja keitä 1–2 minuuttia.
- Pane sokeri puhtaaseen ämpäriin tai muuhun kannelliseen astiaan ja kaada kuuma liemi siivilän läpi päälle. Lisää pesty ja viipaloitu sitruuna sekä 2,5 litraa vettä.
- Anna liemen jäähtyä noin 40-asteiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Pane kansi raolleen astian päälle ja anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokausi.
- Siivilöi sima pulloihin. Lisää muutama rusina pulloihin ja nosta viileään paikkaan. Anna tekeytyä noin 4–8 päivää. Kun rusinat nousevat pinnalle, voikukkasima on valmista.
Vinkit!
- Kaipaatko apua villiyrttien tunnistamiseen ja ideoita niiden käyttöön? Lue täältä lisätietoa villiyrteistä.
- Kurkkaa myös perinteinen sitruunaisen siman ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat