1. Murskaa keksit muovipussissa hienoksi muruksi esimerkiksi kaulimella. Kaada murut kulhoon, lisää voisula ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa pala leivinpaperia irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
2. Mittaa kattilaan vesi, tyrnimarjat, sokeri ja suola. Keitä 5–10 minuuttia ja siivilöi mehu. Vatkaa joukkoon mannasuurimot kierrevatkaimella. Keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä puuro ihan kylmäksi esimerkiksi vesihauteessa ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
3. Mittaa toiseen kattilaan vesi, lakritsijauhe, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon mannasuurimot kierrevatkaimella. Keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä puuro ihan kylmäksi esimerkiksi vesihauteessa. Lisää elintarvikeväri ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
4. Upota kaksi liivatelehteä kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Nosta liivatelehti vedestä kulhoon puristelematta vettä pois. Kuumenna liivatelehteä mikrossa täydellä teholla 10 sekuntia ja kaada se sitten tyrnivispipuuroon hyvin sekoittaen. Tee samoin toiselle liivatelehdelle ja lisää se lakuvispipuuroon hyvin sekoittaen.
5. Kaada molempia vispipuuroja vuorotellen irtopohjavuokaan. Sekoita varovaisesti lusikalla, jotta massaan muodostuu pyörteitä. Sekoita pyörteet varovasti, jotta pohja pysyy ehjänä. Ripottele sokeria pinnalle, jotta kakkuun ei muodostu kuorta. Nosta vuoka jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
6. Ennen tarjoilua koristele vispipuurokakku tyrnimarjoilla, lakritsilla ja halutessasi syötävillä kukilla.
Voit sekoittaa puristetun liivatelehden lusikalliseen kiehuvaa vettä ja kaataa puuron joukkoon.