Vintagekakku on kreemipursotuksilla koristeltu ihanan överi luomus – kurkkaa ohje!
3 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 2 h 0 min
Moni kakku päältä kaunis – ja vintagekakku aivan erityisen elegantti! Leipomus koristellaan tyylikkäillä pursotuksilla ja säilötyillä kirsikoilla.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
250 g
voita
2½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4
munaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
Täyte
100 g
voita
2 dl
tomusokeria
1½ dl
lemon curd -sitruunatahnaa
Kostutus
1½ dl
sitruunanmehua
1 dl
vettä
Kuorrute
400 g
voita
4½ dl
tomusokeria
3 rkl
kylmää vettä
1 tuubi (15 g)
punaista elintarvikevärigeeliä (Dr. Oetker)
Koristelu
6–8
sokeriliemeen säilöttyä kirsikkaa
Vintagekakku – ohje:
- Pingota kahden irtopohjavuoan (ø 18–20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuokien reunat.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina vuokiin, tasoita pinnat. Paista pohjia 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissa. Kumoa ne sitten ritilälle tai sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Vaahdota huoneenlämpöinen voi kulhossa sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vaahdota, kunnes seos on vaaleaa.
- Halkaise pohjat. Varaa yksi pohjaosa sivuun kakun pintaa varten (näin saat kakun pinnasta ja kulmista tasaisen). Aseta yksi pohjaosa kakkualustalle. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle 0,5 dl sitruunatahnaa ja kolmasosa täytteestä. Jatka, kunnes kakku on täytetty. Pane päällimmäiseksi pohjaosa. Paina kakkua kevyesti, jotta täytteet asettuvat. Levitä väleistä valuva täyte lastalla kakun reunoille. Pane kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
- Tee kuorrute. Vaahdota huoneenlämpöinen voi kulhossa sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vaahdota, kunnes seos on vaaleaa. Lisää vesi muutamassa osassa koko ajan vatkaten. Lisää punaista elintarvikeväriä, kunnes seos on kevyen vaaleanpunaista.
- Ota noin 2/3 osaa kuorrutteesta erilleen. Levitä loppu kuorrute lastalla kakun pinnalle. Tee reunoista mahdollisimman tasaiset.
- Lusikoi säästetystä vaaleanpunaisesta kuorrutteesta noin 0,5 dl pienellä tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Värjää loput kuorrutteesta tummemman punaiseksi. Jaa kuorrute kahteen pursotinpussiin, joissa toisessa on iso tiheä tähtitylla ja toisessa pieni tiheä tähtitylla.
- Pursota kakun keskelle helmat pienellä tähtityllalla varustetulla tummanpunaisella kuorrutteella. Pursota helmojen yläreunaan isolla tyllalla tummanpunainen ruusuke. Lisää keskelle vaaleanpunaisella pienet koristeet. Tee kakun alareunaan ja pinnalle isolla tyllalla ketjuun pursotuksia. Viimeistele kakku kirsikoilla.

Vinkki!
Voit kokeilla kakussa erilaisia väriyhdistelmiä. Mitä villimmät värit, sen näyttävämpi lopputulos.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat