Kotivinkki

Viinimarjamehu mehumaijalla

2 h
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.71
2

Viinimarjamehu syntyy näpsäkästi, kun apuna on mehumaija. Mehu maistuu niin kesähelteillä kuin talven pakkasilla. Voit käyttää mehun tekemiseen punaisia tai mustia viinimarjoja.
Tulosta
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Satu Nyström

Ainekset

Mehu mehumaijalla

  • 2 kgpunaisia tai mustia viinimarjoja (n. 4 l)
  • 500 gsokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN2 h
PASSIIVINEN

Mehu mehumaijalla:

  1. Laita mehumaijan alakattilaan vettä ja kuumenna se kiehuvaksi.
  2. Aseta marjat mehumaijan ritiläosaan kerroksittain vuorotellen sokerin kanssa, niin että alimmaisena ja päällimmäisenä on kerros sokeria.
  3. Sulje kansi ja anna marjojen mehustua noin 20 minuuttia. Ota ensimmäinen erä mehua ja kaada se mehustettavien marjojen päälle.
  4. Mehusta marjoja mehumaijassa noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat kokonaan vaalenneet.
  5. Ota letkusta mehu suoraan puhdistettuihin pulloihin.
  6. Jäähdytä viinimarjamehu ja sulje korkit.
MITÄ PIDIT?
3.71