


Viinimarjamehu mehumaijalla
2 h 0 min
Viinimarjamehu syntyy näpsäkästi, kun apuna on mehumaija. Mehu maistuu niin kesähelteillä kuin talven pakkasilla. Voit käyttää mehun tekemiseen punaisia tai mustia viinimarjoja.
Reseptin ainekset
Mehu mehumaijalla
2 kg
punaisia tai mustia viinimarjoja (n. 4 l)
500 g
sokeria
Mehu mehumaijalla:
- Laita mehumaijan alakattilaan vettä ja kuumenna se kiehuvaksi.
- Aseta marjat mehumaijan ritiläosaan kerroksittain vuorotellen sokerin kanssa, niin että alimmaisena ja päällimmäisenä on kerros marjoja.
- Sulje kansi ja anna marjojen mehustua noin 20 minuuttia. Ota ensimmäinen erä mehua ja kaada se mehustettavien marjojen päälle.
- Mehusta marjoja mehumaijassa noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat kokonaan vaalenneet.
- Ota letkusta mehu suoraan puhdistettuihin pulloihin.
- Jäähdytä viinimarjamehu ja sulje korkit.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat