Kotivinkki

Viinimarjamehu mehumaijalla

2 h
3.7
0

Viinimarjamehu mehumaijalla

Viinimarjamehu maistuu hyvältä ja piristää talven mittaan, auttaapa ehkä talviflunssaankin. Voit tehdä mehun punaisista tai mustista viinimarjoista.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2 kgpunaisia tai mustia viinimarjoja (n. 4 l)
  • 500 gsokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN2 h
PASSIIVINEN

1. Laita mehumaijan alakattilaan vettä ja kuumenna se kiehuvaksi.

2. Aseta marjat ritiläosaan kerroksittain vuorotellen sokerin kanssa, niin että alimmaisena ja päällimmäisenä on kerros sokeria.

3. Sulje kansi ja anna marjojen mehustua noin 20 minuuttia. Ota ensimmäinen erä mehua ja kaada se mehustettavien marjojen päälle.

4. Mehusta marjoja noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat kokonaan vaalenneet.

5. Ota letkusta mehu suoraan puhdistettuihin pulloihin.

6. Jäähdytä viinimarjamehu ja sulje korkit.

Tai tee höyrymehu

Tarvitset marjoja, 3 ½–6 dl (250–500 g) sokeria marjakiloa kohden sekä vettä

1. Huuhdo marjat tarvittaessa, poista lehdet ja pilaantuneet marjat.

2. Täytä mehustimen alaosa vedellä ja pane se liedelle kuumenemaan.

3. Pane marjat ja sokeri kerroksittain marjakehikkoon (rei’itetty osa) niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on marjoja. Sulje kansi tiiviisti.

4. Anna pohjakattilassa olevan veden kiehua voimakkaasti koko mehustamisen ajan.

5. Ota ensimmäinen mehuerä noin 20 minuutin kuluttua astiaan ja kaada takaisin marjojen päälle.

6. Mehusta marjoja 1– 1 ½ tuntia, kunnes marjojen väri on vaalentunut.

7. Täytä kuumennetut pullot piri pintaan ja sulje heti puhtailla korkeilla.

8. Jäähdytä pullot ensin huoneenlämmössä ja vie sitten kylmäsäilytykseen.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä