Nopeasti valmista
Viikuna-uunifetapasta – paahteisen makean viikunan ja kirpeän suolaisen fetan liitto on lähes pyhä, niin hyvältä se maistuu
25 min
Uunifetapasta tehdään nyt viikuinoista! Viikunat paahtuvat uunissa ihanan makeiksi. Viimeistele pasta saksanpähkinä-timjamiripotteella.
Reseptin ainekset
4
4
viikunaa
200 g
fetajuustoa (pala)
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
hunajaa
½ tl
mustapippuria (rouhittua)
300 g
pastaa (spagetti)
1 dl
saksanpähkinöitä
¼ rku
timjamia
Viikuna-uunifetapasta – ohje:
- Lohko viikunat uunivuokaan. Lisää keskelle fetajuusto. Valuta kaikkien ainesten päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, hunaja ja mustapippuri. Paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
- Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
- Hienonna saksanpähkinät ja timjami veitsellä ja sekoita keskenään.
- Lisää uunivuokaan 1–2 dl pastan keitinvettä ja soseuta feta haarukalla. Lisää keitetty pasta ja sekoita. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä.
- Viimeistele viikuna-uunifetapasta hienonnetuilla pähkinöillä ja timjamilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat