Viikuna-portviinikakku

2 h
4.1
3

Viikuna-portviinikakku

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

  • 200 gkuivattuja viikunoita
  • 1 dlvettä
  • 1 dlportviiniä
  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlkuohukermaa

Kostutus

  • 1 dlportviiniä
  • 2 rklsokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Leikkaa viikunoista kannat. Puolita viikunat ja pane ne kattilaan. Lisää vesi ja portviini. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmeitä.

Soseuta viikunat liemineen sauvasekoittimella. Lisää kuumaan soseeseen voi nokareina. Sekoita joukkoon myös sokeri. Kumoa seos leivontakulhoon.

Vatkaa huoneenlämpöiseen seokseen munat sähkövatkaimella yksitellen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne kerman kanssa vuorotellen taikinaan.

Kaada taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) torvelliseen kakkuvuokaan (vetoisuus 2 l). Tasoita pinta.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kumoa hetken jäähtyneenä. Anna jäähtyä.

Mausta portviini sokerilla. Levitä se pullasudilla taputellen kauttaaltaan viikuna-portviinikakun pinnalle. Kääräise kakun päälle kelmu ja siirrä kakku jääkaappiin. Anna kakun maustua hyvin peitettynä 2–7 päivää, jolloin viikuna-portviinikakku mehevöityy ja sen maut tiivistyvät.

Leikkaa viikuna-portviinikakusta viipaleita tarjolle menekin mukaan. Näin kakku säilyy hyvin jääkaapissa peitettynä.

  • Voit valmistaa kakun samalla tavoin myös pehmeistä, kuivatuista luumuista.
MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä