Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Viiden aineksen mansikkainen jäätelökakku syntyy hujauksessa ja hurmaa syöjänsä!

8 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 8 h 0 min

Kesäpäivän viileä juhlahetki! Helppo viiden aineksen mansikkainen jäätelökakku kätkee sisäänsä mansikka- ja vaniljajäätelöä, mansikkasosetta ja mansikanpaloja.

28.6.2022
Reseptin ainekset
10 annosta
1½ l
mansikkaa (750 g)
4 dl
vispikermaa
2
munaa
2 dl
sokeria (Siro erikoishieno sokeri)
2 tl
vaniljasokeria

Viiden aineksen mansikkainen jäätelökakku – ohje:

  1. Vatkaa kerma kulhossa vaahdoksi. Riko ­toiseen kulhoon huoneenlämpöiset munat ja lisää sokeri. Vaahdota muna-­sokeriseos sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto muna­sokerivaahtoon ja mausta vaniljasokerilla. Pane seos jääkaappiin odottamaan.
  2. Perkaa mansikat. Soseuta noin 400 grammaa mansikoista sauvasekoittimella tasaiseksi ­soseeksi.
  3. Ota vaahdosta kolmasosa toiseen kulhoon ja lisää siihen puolet soseutetuista mansikoista. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos kelmulla vuorattuun noin 2 litran vetoiseen, pakastusta kestävään leipä­vuokaan. Nosta vuoka pakastimeen tunniksi, jotta kerros pysyy ehjänä seuraava kerrosta lisätessä.
  4. Ota vuoka pakastimesta ja lisää muutama halkaistu (100 g) mansikka vaahtokerroksen päälle. Kaada päälle loppu vaahto. Pakasta ­vielä 1 tunti.
  5. Ota vuoka pakastimesta ja lisää muutama mansikka (100 g) päälle ja kaada sitten ­loput soseutetuista mansikoista jäätelön päälle. Mausta mansikkasose tarvit­taessa ­sokerilla, mikäli mansikat eivät ole tarpeeksi makeita. Pakasta vähintään 8 tuntia, mieluiten yön yli.
  6. Kasta vuoka nopeasti kuumaan veteen, ­jotta jäätelökakku irtoaa vuoasta ja kumoa kakku tarjoiluastiaan. Koristele jäätelökakku lopuilla mansikoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt