


Viiden aineksen mansikkainen jäätelökakku syntyy hujauksessa ja hurmaa syöjänsä!
8 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 8 h 0 min
Kesäpäivän viileä juhlahetki! Helppo viiden aineksen mansikkainen jäätelökakku kätkee sisäänsä mansikka- ja vaniljajäätelöä, mansikkasosetta ja mansikanpaloja.
Reseptin ainekset
10 annosta
1½ l
mansikkaa (750 g)
4 dl
vispikermaa
2
munaa
2 dl
sokeria (Siro erikoishieno sokeri)
2 tl
vaniljasokeria
Viiden aineksen mansikkainen jäätelökakku – ohje:
- Vatkaa kerma kulhossa vaahdoksi. Riko toiseen kulhoon huoneenlämpöiset munat ja lisää sokeri. Vaahdota muna-sokeriseos sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto munasokerivaahtoon ja mausta vaniljasokerilla. Pane seos jääkaappiin odottamaan.
- Perkaa mansikat. Soseuta noin 400 grammaa mansikoista sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
- Ota vaahdosta kolmasosa toiseen kulhoon ja lisää siihen puolet soseutetuista mansikoista. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos kelmulla vuorattuun noin 2 litran vetoiseen, pakastusta kestävään leipävuokaan. Nosta vuoka pakastimeen tunniksi, jotta kerros pysyy ehjänä seuraava kerrosta lisätessä.
- Ota vuoka pakastimesta ja lisää muutama halkaistu (100 g) mansikka vaahtokerroksen päälle. Kaada päälle loppu vaahto. Pakasta vielä 1 tunti.
- Ota vuoka pakastimesta ja lisää muutama mansikka (100 g) päälle ja kaada sitten loput soseutetuista mansikoista jäätelön päälle. Mausta mansikkasose tarvittaessa sokerilla, mikäli mansikat eivät ole tarpeeksi makeita. Pakasta vähintään 8 tuntia, mieluiten yön yli.
- Kasta vuoka nopeasti kuumaan veteen, jotta jäätelökakku irtoaa vuoasta ja kumoa kakku tarjoiluastiaan. Koristele jäätelökakku lopuilla mansikoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat