Viiden aineksen mansikkainen jäätelökakku syntyy hujauksessa ja hurmaa syöjänsä!
8 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
8 h Kesäpäivän viileä juhlahetki! Helppo viiden aineksen mansikkainen jäätelökakku kätkee sisäänsä mansikka- ja vaniljajäätelöä, mansikkasosetta ja mansikanpaloja.
GL
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.6.2022

Viiden aineksen mansikkainen jäätelökakku syntyy hujauksessa ja hurmaa syöjänsä!
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 1½ l mansikkaa (750 g)
- 4 dlvispikermaa
- 2munaa
- 2 dlsokeria (Siro erikoishieno sokeri)
- 2 tlvaniljasokeria
Viiden aineksen mansikkainen jäätelökakku – ohje:
- Vatkaa kerma kulhossa vaahdoksi. Riko toiseen kulhoon huoneenlämpöiset munat ja lisää sokeri. Vaahdota muna-sokeriseos sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto munasokerivaahtoon ja mausta vaniljasokerilla. Pane seos jääkaappiin odottamaan.
- Perkaa mansikat. Soseuta noin 400 grammaa mansikoista sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
- Ota vaahdosta kolmasosa toiseen kulhoon ja lisää siihen puolet soseutetuista mansikoista. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos kelmulla vuorattuun noin 2 litran vetoiseen, pakastusta kestävään leipävuokaan. Nosta vuoka pakastimeen tunniksi, jotta kerros pysyy ehjänä seuraava kerrosta lisätessä.
- Ota vuoka pakastimesta ja lisää muutama halkaistu (100 g) mansikka vaahtokerroksen päälle. Kaada päälle loppu vaahto. Pakasta vielä 1 tunti.
- Ota vuoka pakastimesta ja lisää muutama mansikka (100 g) päälle ja kaada sitten loput soseutetuista mansikoista jäätelön päälle. Mausta mansikkasose tarvittaessa sokerilla, mikäli mansikat eivät ole tarpeeksi makeita. Pakasta vähintään 8 tuntia, mieluiten yön yli.
- Kasta vuoka nopeasti kuumaan veteen, jotta jäätelökakku irtoaa vuoasta ja kumoa kakku tarjoiluastiaan. Koristele jäätelökakku lopuilla mansikoilla.

Pehmis – kuohkean jäätelöherkun kotiversio syntyy kahdesta raaka-aineesta hupaisan helposti!
Maku

Ratkaisu äkilliseen vohvelinälkään! Syötävän suloiset vohvelikeksit täytetään jäätelöllä
Maku

Nyt tarkkana, suklaasuut! Superhelppo Kismet-jäätelökakku valmistuu jäätelöstä ja suklaapatukoista
Maku

Rullajäätelö on hellepäivän veikeä herkku! Näin valmistat kaukomatkalta tuttua hittijäätelöä kotona
Maku

Semifreddo x 4

Joulun viileä viettelys – upota kakun jämät itsetehtyyn jäätelöön ja viimeistele kirsikkahillokkeella
Meillä kotona

Mustikkajäädykepiirakka ihastuttaa perinteisestä mustikkapiirakasta tutulla makumaailmalla – pohja syntyy kaurakekseistä, kuohkea täyte kondensoidusta maidosta
Maku

Tässä tulee helppojen kesäherkkujen ykkönen! Kääretorttu-jäätelökakku valmistuu vaikka kaupan valmiista kääretortusta
Maku