Maku

Viiden aineksen mansikka-suklaakakku – ilman uunia valmistuva kakkupohja tehdään murokekseistä ja jogurtista

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Viiden aineksen mansikka-suklaakakku on herkku, jonka tohtii tehdä helteilläkin. Kokoa mansikat kakun päällä siisteihin riveihin tai anna luovuutesi kukkia!
MU
3.8
0
Julkaistu: 30.6.2022


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 400 gsuklaamurokeksejä (esim. Leivon)
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia
  • 400 gmansikoita
  • (kaakaojauhetta)
  • (minttua ja syötäviä kukkia)

Nutellamousse

  • 1 dlvispikermaa
  • ½ dlhasselpähkinä-kaakaolevitettä (Nutella)
Tulosta

Viiden aineksen mansikka-suklaakakku – ohje:

  1. Murskaa keksit tehosekoittimella tai pane keksit vahvaan muovipussiin ja murskaa kaulimella. Sekoita jogurtti keksimurskaan.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 18−20 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele puolet keksiseoksesta vuoan pohjalle. Irrota seoksesta syntynyt pohja leivinpapereineen ja pane jääkaappiin kovettumaan 15 minuutiksi.
  3. Laita vuokaan uusi leivinpaperi ja painele loppu keksiseos pohjalle.
  4. Perkaa ja viipaloi mansikat. Asettele puolet mansikkaviipaleista tasaisesti pohjalle.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää hasselpähkinälevite ja sekoita tasaiseksi. Levitä mousse mansikoiden päälle. Kumoa toinen pohjalevy varovasti päälle ja irrota leivinpaperi.
  6. Irrota kakku vuoasta vadille ja siivilöi pinnalle halutessasi kaakaojauhetta. Koristele mansikoilla ja halutessasi mintulla ja syötävillä kukilla.
Kommentoi »