


Viiden aineksen mansikka-suklaakakku – ilman uunia valmistuva kakkupohja tehdään murokekseistä ja jogurtista
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Viiden aineksen mansikka-suklaakakku on herkku, jonka tohtii tehdä helteilläkin. Kokoa mansikat kakun päällä siisteihin riveihin tai anna luovuutesi kukkia!
Reseptin ainekset
6 annosta
400 g
suklaamurokeksejä (esim. Leivon)
1 dl
maustamatonta jogurttia
400 g
mansikoita
(kaakaojauhetta)
(minttua ja syötäviä kukkia)
Nutellamousse
1 dl
vispikermaa
½ dl
hasselpähkinä-kaakaolevitettä (Nutella)
Viiden aineksen mansikka-suklaakakku – ohje:
- Murskaa keksit tehosekoittimella tai pane keksit vahvaan muovipussiin ja murskaa kaulimella. Sekoita jogurtti keksimurskaan.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 18−20 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele puolet keksiseoksesta vuoan pohjalle. Irrota seoksesta syntynyt pohja leivinpapereineen ja pane jääkaappiin kovettumaan 15 minuutiksi.
- Laita vuokaan uusi leivinpaperi ja painele loppu keksiseos pohjalle.
- Perkaa ja viipaloi mansikat. Asettele puolet mansikkaviipaleista tasaisesti pohjalle.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää hasselpähkinälevite ja sekoita tasaiseksi. Levitä mousse mansikoiden päälle. Kumoa toinen pohjalevy varovasti päälle ja irrota leivinpaperi.
- Irrota kakku vuoasta vadille ja siivilöi pinnalle halutessasi kaakaojauhetta. Koristele mansikoilla ja halutessasi mintulla ja syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat