


Kesäpäivän helppo lounas! Vihreä kasvismunakas pursuaa raikasta rouskuteltavaa ja saa mehevyyttä mozzarellasta
25 min
Vihreä kasvismunakas on arkiviikon mehevin lounas. Lisää vihreyttä munakkaaseen kasviksilla, kuten varhaiskaalilla ja parsalla. Oliivisalsa ja mozzarella viimeistelevät annoksesta vastustamattoman. Syöjistä ja nälästä riippuen voit tehdä kaksi isoa tai neljä pienempää munakasta.
Reseptin ainekset
4 annosta
4 dl
varhaiskaalia suikaleina
12
vihreää parsaa
3
kevätsipulia
8
munaa
2 dl
kevytkermaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
2
mozzarellapalloa
1 litra
salaattipinaattia
voita paistamiseen
Oliivisalsa
1½ dl
vihreitä, kivettömiä oliiveja
1 rku
lehtipersiljaa
2 tl
omenaviinietikkaa
1 dl
öljyä
Vihreä kasvismunakas – ohje:
- Tee ensin salsa. Mittaa kaikki aineet sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Napsauta parsoista puumainen pää pois ja leikkaa parsat 3–4 sentin pätkiksi. Hienonna kevätsipuli. Paista kasviksia pannulla voissa noin 5 minuuttia.
- Riko munat kulhoon ja sekoita kerma, suola ja pippuri joukkoon. Siirrä kasvikset syrjään pannulta, lisää nokare voita ja kaada noin puolet munakasmassasta pannulle. Anna kypsyä miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia tai kunnes munakas on hieman hyytynyt.
- Valuta mozzarellat. Ripottele puolet kaali-parsa-kevätsipuliseoksesta munakkaalle ja revi yksi mozzarellapallo kasvisten päälle. Jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia niin että mozzarella alkaa juuri ja juuri sulaa. Valuta munakas tarjoiluvadille ja ripottele runsaasti salaattipinaattia pinnalle. Pidä munakas kuumana folion alla ja paista toinen munakas samalla tavoin. Tarjoa munakkaan kanssa oliivisalsaa ja rapeaa maalaisleipää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat