Vihis on lihiksen superherkullinen vegaaninen serkku – näin teet vihikset itse kotikeittiössäsi
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
2 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 1 h
Vihis ei häviä maussaan perinteiselle lihapiirakalle. Lisäksi vihisten valmistaminen on helpompaa kuin äkkiseltään uskoisi. Nappaa resepti talteen ja kokeile!
Lämmitä kaurajuoma 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva, öljy, sokeri ja suola joukkoon. Lisää jauhoja vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Vaivaa vain hetki. Peitä kulho liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa noin tunti.
Valmista vihisten täyte. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä chili ja paista niitä paistinpannulla oliviiöljyssä hetki. Raasta porkkana ja lisää se pannulle. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja lisää pannulle. Mausta oreganolla, basilikalla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Sekoita keitetty riisi joukkoon ja nosta pannu pois liedeltä.
Kaada taikina leivinalustalle ja jaa se 16 osaan. Leivo paloista halkaisijaltaan noin 15-senttisiä kiekkoja. Laita taikinan keskelle täytettä ja kostuta reunat. Käännä reunat keskeltä yhteen ja painele kiinni.
Friteeraa vihispiiraita noin 170-asteisessa öljyssä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Leivo piirakoita sitä mukaa, kun paistat niitä. Näin ne eivät pääse kohoamaan liikaa ennen paistamista. Nosta valmiit piiraat talouspaperin päälle valumaan.
Vinkki!
Jos et halua friteerata öljyssä, voit tehdä vihikset myös uunissa. Voitele silloin vihikset öljyllä ennen paistamista.