Vietnamilaiset tofuleivät
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Vegaaniset vietnamilaiset tofuleivät sisältävät raikkaan mausteista porkkanasalaattia ja herkulliseksi paistettua tofua. Olisiko tässä päivän lounas?
KA
VE
5
Kuvat
Julkaistu 10.2.2015

Vietnamilaiset tofuleivät
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4 kplsämpylää (ruis tai täysjyvä)
Täyte
- 200 gporkkanaa
- 1/3 tlsuolaa
- 1-2 kplkevätsipulia (vartta)
- 1/2 kpltuoretta chiliä
- 2 rklseesaminsiemeniä
- 2 rklriisiviinietikkaa
- 1 rkllimettimehua
- 1/2 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)
- 1 rklrypsiöljyä
- 250 gtofua (maustettua, esim. yrtti)
- 1 rklrypsiöljyä
- 20 gsalaattia (muutama lehti)
Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Mausta raaste suolalla ja anna seistä viitisen minuuttia huoneenlämmössä.
Huuhtele ja suikaloi kevätsipuli. Huuhtele ja silppua chili.
Yhdistä porkkanaraaste, sipuli- ja chilisilppu, riisiviinietikka, limettimehu, öljy ja korianteri. Tarkista maku.
Paista tofuviipaleet pannulla öljyssä kauniin värisiksi.
Halkaise sämpylät ja täytä ne porkkana-sipuliseoksella, tofuviipaleilla ja salaatilla.