


Raikasta ja rapsakkaa! Vietnamilaiset riisipaperirullat pursuavat makuja – dippaa maapähkinäkastikkeeseen
40 min
Riisipaperirullat ovat mukavaa sormisyötävää. Täytä kasviksilla ja tofulla tai broilerilla tai tee molempia, ja merkkaa makuvaihtoehdot lapuilla juhlien tarjoilupöytään.
Reseptin ainekset
24 kpl
1 pkt (12 kpl)
riisipaperia
Täytteet
250 g
maustamatonta tofua (tai broilerinfileetä)
2 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1
iso porkkana
100 g
kaalia
¼
hunajameloni
½ rku
korianteria
½ rku
thaibasilikaa
1 rku
salaattia
Sitrus-maapähkinäkastike
1
valkosipulinkynsi
1 dl
maapähkinävoita
2 rkl
soijakastiketta
1
appelsiinin mehu
1
limen mehu
1 tl
srirachaa
Riisipaperirullat – ohje:
- Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset.
- Leikkaa boilerinfileet tai talouspaperilla kuivattu tofu noin sentin levyisiksi suikaleiksi. Paista rapeiksi öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja raasta tai suikaloi porkkana. Suikaloi kaali. Poista melonista kuori ja siemenet ja raasta karkeaksi raasteeksi.
- Hienonna yrttejä hieman. Suikaloi puolet salaatista
- Kasta yksi riisipaperi kerrallaan kädenlämpöiseen veteen ja aseta leikkuulaudalle tai lautaselle. Laita päälle täytteitä siten, että reunoille jää tyhjää.
- Käännä riisipaperin alareuna täytteiden päälle, taita myös reunat täytteiden päälle ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa rullat kahtia.
- Asettele tarjoiluvadin pohjalle loput salaatinlehdistä. Laita vuoan keskelle kastikekulho ja reunoille puolikkaat rullat.
Vinkki!
Voit sekoittaa kastikkeen ja kääriä rullat valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Leikkaa kahtia juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat