Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uusi lempiruokasi? Ihastu tahmeanmakeaan vietnamilaiseen inkiväärikanaan

30 min

Vietnamilaisella tvistillä kokattu inkiväärikana hyödyntää inkiväärin maun kahdella tapaa: kypsennettynä kastikkeessa ja tuoreena ruoan pinnalla.

9.1.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
kanan paistileikkeitä
1 rkl
kalakastiketta
40 g
inkivääriä
4
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunaruoho
4 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
ruokosokeria
4 dl
vettä
½
kanaliemikuutio
1 rkl
soijakastiketta
4
tähtianista
Suurus
2 rkl
vettä
2 tl
maizenaa
Lisäksi
1 rku
korianteria
1
punainen chili
1
lime

Vietnamilainen inkiväärikana – ohje:

  1. Puolita leikkeet ja pane ne kulhoon. Mausta kalakastikkeella. Anna maustua seuraavien valmistusvaiheiden (2–3) ajan.
  2. Kuori inkivääri ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi tikuiksi. Ota hieman inkivääritikkuja erilleen viimeistelyä varten.
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Halkaise sitruunaruoho pitkittäin ja hienonna. Jauha sipulit ja sitruunaruoho morttelissa tahnamaiseksi.
  4. Kuumenna öljy isolla pannulla. Laita kanat ja maustetahna pannulle, ruskista hetki. Lisää inkivääri ja sokeri. Ruskista noin 5 minuuttia. Kaada vesi pannuun ja murenna joukkoon liemikuutio. Lisää soijakastike ja tähtianikset. Kuumenna ja keitä 10 minuuttia.
  5. Yhdistä kipossa suurusteen ainekset. Kaada suurus ohuena nauhana pannulle koko ajan sekoittaen. Kuumenna ja anna suurustua noin 5 minuuttia.
  6. Hienonna korianteri ja chili. Leikkaa lime lohkoiksi. Lisää korianteri, chili ja loput inkivääritikut ruokaan. Tarjoa ruoka limelohkojen kanssa.

Vinkki!

Tarjoa inkiväärikana kuohkeaksi keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt