Kotivinkki

Veriappelsiinikakku on makea ja mehevä kuin suukko! Pyöräytä söpö leivonnainen ambrosiakakun tapaan ja täytä raikkaalla sitrustahnalla

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Veriappelsiinikakku saa raikkaan maun veriappelsiinimehusta keitetystä curd-täytteestä ja koristeeksi viipaloiduista hedelmäsiivuista, jotka tuovat mieleen kevätauringon. Ambrosia tulee kreikan kielestä ja tarkoittaa kuolematonta. Hurmaa siis vaikka ystävä tällä elämän makealla eliksiirillä!
5
0
Julkaistu: 10.2.2021


Ainekset (10)

  • 2munaa
  • 2 dlsokeria
  • 50 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlveriappelsiinin kuoriraastetta
  • 1 dlveriappelsiinin mehua

Veriappelsiinicurd

  • 1veriappelsiinin kuori
  • 1 dlveriappelsiinin mehua
  • 3 dltomusokeria
  • 2munaa
  • 50 gvoita

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 2–3 rklveriappelsiinin mehua

Koristelu

  • veriappelsiiniviipaleita ja/tai koristerakeita
Tulosta

Veriapelsiinikakku valmistuu näin:

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (noin 1 l). Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori. Purista mehu.
  2. Lisää jäähtynyt voi, mehu ja jauho­seos vaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 ­asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen ­kumoamista. Jäähdytä hyvin.
  4. Valmista appelsiinicurd. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori ohuelti. Purista appelsiinista mehu. Pane appelsiinin kuori, mehu, tomusokeri ja munat kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa. Anna kiehua hetken, jotta seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja sekoita kuutioitu voi joukkoon. Kaada curd kulhoon ja peitä pinta kelmulla. Jäähdytä kylmäksi.
  5. Halkaise kakku keskeltä kahteen osaan. Levitä appelsiinicurd pohjalle ja nosta toinen puoli päälle. Sekoita kuorrutus ja valuta se kakun pinnalle. Koristele veriappelsiiniviipaleilla juuri ennen tarjoamista.

Vinkki!

Koristele kakun pinta appelsiiniviipaleilla vasta juuri ennen tarjoamista, ettei valuva mehu ehdi kostuttaa kuorrutusta.

Kommentoi »