Veriappelsiinihillo – kuin aurinkoa purkissa! Sipaise vaniljalla ja rosmariinilla maustettua hilloa leivälle tai silmäksi aamupuuroon
{
Aktiivinen
Passiivinen
Veriappelsiinihillo valmistuu kilosta hedelmiä. Lisäksi tarvitset vain hillosokeria, vaniljatangon ja rosmariinin oksan. Piristävä hillo sopii niin paahtoleipien tai croissanttien päälle kuin silmäksi aamupuuroon tai -jogurttiin.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.1.2021

Veriappelsiinihillo – kuin aurinkoa purkissa! Sipaise vaniljalla ja rosmariinilla maustettua hilloa leivälle tai silmäksi aamupuuroon
Reseptin ainekset
- noin 1 kgveriappelsiineja, joista saat lohkoina noin 500 g
- 1vaniljatanko
- 1rosmariinin oksa
- 3 dl (250 g)hillosokeria
Veriappelsiinihillo valmistuu näin:
- Leikkaa veriappelsiineista molemmat päät pois. Leikkaa kuoret irti terävällä veitsellä niin, että kuoren alla oleva kalvo leikkaantuu pois. Leikkaa kulhon päällä (jotta mehu jää talteen) pikkuveitsellä kalvojen välistä hedelmälihat talteen.
- Laita kattilaan hedelmälihat, halkaistu vaniljatanko ja rosmariini. Kuumenna seos ja lisää hillosokeri. Sekoita hyvin. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja poista reikäkauhalla tai lusikalla seoksen pintaan muodostunut vaahto. Poista rosmariinin oksa ja vaniljatanko.
- Purkita veriappelsiinihillo ja säilytä jääkaapissa.

Veriappelsiinihulluus valtasi suomalaiset – oletko jo tehnyt salaattia, possetia ja vispipuuroa?

Veriappelsiinivispipuuro
Maku

Veriappelsiiniposset – jälkiruoka kuin taikatemppu
Maku

Veriappelsiini-jogurttikakku hurmaa! Kirpeänmakeasta hedelmästä ja turkkilaisesta jogurtista syntyy raikas herkku
Maku

Veriappelsiinitiramisu – talven päräyttävin jälkiruoka täytetään itse keitetyllä veriappelsiinihillokkeella
Maku

Veriappelsiini-oliiviöljykakku – raikas tuulahdus Sisiliasta
Maku

Veriappelsiinibellini – kuohuva ja hedelmäinen malja valmistuu sukkelasti kolmesta raaka-aineesta
Kotivinkki

Veriappelsiini-granaattiomenasangria
Maku