


Veriappelsiinihillo – kuin aurinkoa purkissa! Sipaise vaniljalla ja rosmariinilla maustettua hilloa leivälle tai silmäksi aamupuuroon
Veriappelsiinihillo valmistuu kilosta hedelmiä. Lisäksi tarvitset vain hillosokeria, vaniljatangon ja rosmariinin oksan. Piristävä hillo sopii niin paahtoleipien tai croissanttien päälle kuin silmäksi aamupuuroon tai -jogurttiin.
Reseptin ainekset
noin 1 kg
veriappelsiineja, joista saat lohkoina noin 500 g
1
vaniljatanko
1
rosmariinin oksa
3 dl (250 g)
hillosokeria
Veriappelsiinihillo – ohje:
- Leikkaa veriappelsiineista molemmat päät pois. Leikkaa kuoret irti terävällä veitsellä niin, että kuoren alla oleva kalvo leikkaantuu pois. Leikkaa kulhon päällä (jotta mehu jää talteen) pikkuveitsellä kalvojen välistä hedelmälihat talteen.
- Laita kattilaan hedelmälihat, halkaistu vaniljatanko ja rosmariini. Kuumenna seos ja lisää hillosokeri. Sekoita hyvin. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja poista reikäkauhalla tai lusikalla seoksen pintaan muodostunut vaahto. Poista rosmariinin oksa ja vaniljatanko.
- Purkita veriappelsiinihillo ja säilytä jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat