Veriappelsiini-oliiviöljykakku – raikas tuulahdus Sisiliasta
1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
50 minVeriappelsiini-oliiviöljykakku on vielä mehevämpää seuraavana päivänä, ja siksi se kannattaa leipoa etukäteen. Oliiviöljy takaa kakun kosteuden ja antaa sille myös vienoa makua, unikonsiemenet puolestaan poksuvat suloisesti suussa. Helppoa sekoitettavaa taikinaa varten ei tarvitse kaivaa vatkaimia.
4.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.3.2016

Veriappelsiini-oliiviöljykakku – raikas tuulahdus Sisiliasta
Reseptin ainekset (10 annosta)
Veriappelsiini-oliiviöljykakku
- 2veriappelsiinia
- 2 1/2 dlsokeria
- 1 dlbulgarianjogurttia
- 3munaa
- 1 1/2 dloliiviöljyä
- 4 dlvehnäjauhoja
- 2 tlrosmariinia
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 rklunikonsiemeniä
- 1/4 tlsuolaa
Kuorrutus
- 1 rklveriappelsiinimehua
- 1 dltomusokeria
Koristelu
- 1veriappelsiini
Veriappelsiini-oliiviöljykakku leivotaan näin:
- Pese veriappelsiinit ja raasta talteen kuoren oranssi osa. Purista hedelmistä mehu ja mittaa talteen 1 desi.
- Sekoita keskenään kuoriraaste ja sokeri. Vatkaa joukkoon jogurtti, mehu, munat yksitellen ja oliiviöljy. Sekoita kuivat aineet ja kääntele ne märkien joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (1,5 l).
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja nosta vuoasta.
- Sekoita tomusokeri ja veriappelsiinimehu. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele oliiviöljykakku veriappelsiiniviipaleilla.
Vinkki!
Tee kakun koristeeksi upeat karamellisoidut veriappelsiiniviipaleet: Pese 2 appelsiinia ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Mittaa paistinpannulle 1 1/2 dl sokeria, 1 1/2 dl vettä ja kanelitanko. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Upota appelsiinit liemeen ja hauduta 50 min, kunnes valkoinen osa on muuttunut lähes läpikuultavaksi. Valuta ja lado appelsiinit leivinpaperoidun uunipellin päälle. Kuivata 75 minuuttia 100-asteisessa uunissa kerran kääntäen, kunnes ne eivät tunnu tahmeilta. Sokeroi viipaleet.

Veriappelsiini-fetasalaatti – rouskis, mikä talviherkku!
Maku

Veriappelsiinidrinkki on ihanan raikas talven piristäjä
Maku

Veriappelsiiniposset – jälkiruoka kuin taikatemppu
Maku

Aikuisten mehujää – viilentävässä kesäherkussa maistuu klassikkodrinkki Aperol Spritz!
Kotivinkki

Kvinoasalaatti & veriappelsiinivinegrette
Maku

Veriappelsiinivispipuuro
Maku

Veriappelsiini-kvinoasalaatti
Maku

Veriappelsiini-jogurttikakku hurmaa! Kirpeänmakeasta hedelmästä ja turkkilaisesta jogurtista syntyy raikas herkku
Maku