Maku

Veriappelsiini-oliiviöljykakku – raikas ja uskomattoman mehevä!

0
0

Veriappelsiinilla maustettu oliiviöljykakku on mielettömän mehevä! Veriappelsiinin mehusta syntyy myös pastellin pinkki kuorrutus.
Tulosta
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey

Ainekset (8 annosta)

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlkreikkalaista jogurttia
  • 3 kplkananmunia
  • 4 rklveriappelsiininmehua
  • 1 tlveriappelsiinin kuorta (luomu)
  • 1 dloliiviöljyä

Kuorrutus

  • 1 dltomusokeria
  • 2 rklveriappelsiinin mehua

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita eri kulhossa sokeri, jugurtti ja kananmunat. Lisää mukana veriappelsiinin mehu ja hienoksi raastettu appelsiininkuori.

Lisää kuivat aineet taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50–55 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ja kumoa se pois vuokasta. Purista tomusokerin joukkoon veriappelsiinin mehua kunnes kuorrute on sopivan juoksevaa. Lusikoi kuorrutetta kakun päälle.

Voit korvata veriappelsiini myös ihanan oransseilla tavallisilla appelsiineilla!

MITÄ PIDIT?
0