Maku

Veriappelsiini-oliiviöljykakku – raikas tuulahdus Sisialiasta

1 h 20 min
0
1

Veriappelsiini-oliiviöljykakku on vielä mehevämpää seuraavana päivänä, ja siksi se kannattaa leipoa etukäteen. Oliiviöljy takaa kakun kosteuden ja antaa sille myös vienoa makua, unikonsiemenet puolestaan poksuvat suloisesti suussa. Helppoa sekoitettavaa taikinaa varten ei tarvitse kaivaa vatkaimia.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

Veriappelsiini-oliiviöljykakku

  • 2veriappelsiinia
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 dlbulgarianjogurttia
  • 3munaa
  • 1 1/2 dloliiviöljyä
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlrosmariinia
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 rklunikonsiemeniä
  • 1/4 tlsuolaa

Kuorrutus

  • 1 rklveriappelsiinimehua
  • 1 dltomusokeria

Koristelu

  • 1veriappelsiini

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Veriappelsiini-oliiviöljykakku leivotaan näin:

  1. Pese veriappelsiinit ja raasta talteen kuoren oranssi osa. Purista hedelmistä mehu ja mittaa talteen 1 desi.
  2. Sekoita keskenään kuoriraaste ja sokeri. Vatkaa joukkoon jogurtti, mehu, munat yksitellen ja oliiviöljy. Sekoita kuivat aineet ja kääntele ne märkien joukkoon.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (1,5 l).
  4. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja nosta vuoasta.
  5. Sekoita tomusokeri ja veriappelsiinimehu. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele oliiviöljykakku veriappelsiiniviipaleilla.

Vinkki!

Tee kakun koristeeksi upeat karamellisoidut veriappelsiiniviipaleet: Pese 2 appelsiinia ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Mittaa paistinpannulle 1 1/2 dl sokeria, 1 1/2 dl vettä ja kanelitanko. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Upota appelsiinit liemeen ja hauduta 50 min, kunnes valkoinen osa on muuttunut lähes läpikuultavaksi. Valuta ja lado appelsiinit leivinpaperoidun uunipellin päälle. Kuivata 75 minuuttia 100-asteisessa uunissa kerran kääntäen, kunnes ne eivät tunnu tahmeilta. Sokeroi viipaleet.

MITÄ PIDIT?
0