Vekkuli karkkikeppi on juhlapöydän hauskin piiras, joka syntyy helposti valmistaikinasta ja vadelmahillosta

1 h 5 min
3.71
0

Valjasta kaupan pakastepiirakkataikina töihin ja tee karkkikepin muotoinen vadelmapiiras. Näin syntyy juhlapöydän hauskin ja helpoin herkku!
Tulosta
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Elvi Rista

Ainekset (2 piirasta)

  • 400 gpakastemurotaikinaa (mieluiten Sunnuntaita)
  • 100 gmaustamatonta tuorejuustoa (mieluiten Philadelphiaa)
  • 3 rkltomusokeria
  • noin 6 rklvadelmahilloa tai paistonkestävää vadelmamarmeladia

Päälle

  • 2 dltomusokeria
  • vettä tai sitruunamehua

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Vadelmainen karkkikeppipiiras valmistuu näin:

  1. Sulata taikina. Kauli se jauhotetulla pöydällä ohuemmaksi. Leikkaa levystä 18 kolmiota.
  2. Kokoa piiraat suoraan leivinpaperilla päällystetylle pellille. Laita taikinakolmiot karkkikeppimäiseen muotoon siten, että kolmiot ovat hieman päällekkäin. Sipaise päälle sokerilla maustettua tuorejuustoa ja levitä hilloa. Taittele kolmioiden kärjet kohti leveämpää osaa.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes piiras on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Tee kuorrutus. Sekoita tomusokeriin nestettä vähän kerrallaan, kunnes seos on jämäkkää. Valuta sitä piiraan taikinaosan päälle jättäen hillokohdat kuorruttamatta.
MITÄ PIDIT?
3.71