Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vekkuli karkkikeppi on juhlapöydän hauskin piiras, joka syntyy helposti valmistaikinasta ja vadelmahillosta

1 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 40 min

Valjasta kaupan pakastepiirakkataikina töihin ja tee karkkikepin muotoinen vadelmapiiras. Näin syntyy juhlapöydän hauskin ja helpoin herkku!

14.12.2017
Reseptin ainekset
2 piirasta
400 g
pakastemurotaikinaa (mieluiten Sunnuntaita)
100 g
maustamatonta tuorejuustoa (mieluiten Philadelphiaa)
3 rkl
tomusokeria
noin 6 rkl
vadelmahilloa tai paistonkestävää vadelmamarmeladia
Päälle
2 dl
tomusokeria
vettä tai sitruunamehua

Vadelmainen karkkikeppipiiras valmistuu näin:

  1. Sulata taikina. Kauli se jauhotetulla pöydällä ohuemmaksi. Leikkaa levystä 18 kolmiota.
  2. Kokoa piiraat suoraan leivinpaperilla päällystetylle pellille. Laita taikinakolmiot karkkikeppimäiseen muotoon siten, että kolmiot ovat hieman päällekkäin. Sipaise päälle sokerilla maustettua tuorejuustoa ja levitä hilloa. Taittele kolmioiden kärjet kohti leveämpää osaa.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes piiras on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Tee kuorrutus. Sekoita tomusokeriin nestettä vähän kerrallaan, kunnes seos on jämäkkää. Valuta sitä piiraan taikinaosan päälle jättäen hillokohdat kuorruttamatta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt