


Vekkuli karkkikeppi on juhlapöydän hauskin piiras, joka syntyy helposti valmistaikinasta ja vadelmahillosta
1 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 40 min
Valjasta kaupan pakastepiirakkataikina töihin ja tee karkkikepin muotoinen vadelmapiiras. Näin syntyy juhlapöydän hauskin ja helpoin herkku!
Reseptin ainekset
2 piirasta
400 g
pakastemurotaikinaa (mieluiten Sunnuntaita)
100 g
maustamatonta tuorejuustoa (mieluiten Philadelphiaa)
3 rkl
tomusokeria
noin 6 rkl
vadelmahilloa tai paistonkestävää vadelmamarmeladia
Päälle
2 dl
tomusokeria
vettä tai sitruunamehua
Vadelmainen karkkikeppipiiras valmistuu näin:
- Sulata taikina. Kauli se jauhotetulla pöydällä ohuemmaksi. Leikkaa levystä 18 kolmiota.
- Kokoa piiraat suoraan leivinpaperilla päällystetylle pellille. Laita taikinakolmiot karkkikeppimäiseen muotoon siten, että kolmiot ovat hieman päällekkäin. Sipaise päälle sokerilla maustettua tuorejuustoa ja levitä hilloa. Taittele kolmioiden kärjet kohti leveämpää osaa.
- Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes piiras on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Tee kuorrutus. Sekoita tomusokeriin nestettä vähän kerrallaan, kunnes seos on jämäkkää. Valuta sitä piiraan taikinaosan päälle jättäen hillokohdat kuorruttamatta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
