Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Näyttävä kasvisruoka

Huijarin ankka – ranskalainen herkku valmistetaan vegaanisena juuriselleristä

1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min

Vegaaninen ankanrinta valmistuu kokonaisesta juuriselleristä. Ristikkokuvio ja mausteet antavat sille ihanan maun ja erehdyttävän ulkomuodon.

16.12.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (noin 500 g)
kokonainen juuriselleri
½ dl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Soija-siirappiseos
2 rkl
tummaa siirappia
2 rkl
soijakastiketta
Lisäksi
2
valkosipulinkynttä
3
timjaminoksaa
2 rkl
oliiviöljyä tai vegaanista voita (esim. Eleplant)

Vegeankka – ohje:

  1. Pese juuriselleri ja leikkaa kuoret pois leikkuulautaa vasten.
  2. Leikkaa selleri neljään osaan pitkittäin. Koverra kunkin neljäsosan sisäosaa niin, että kulma pyöristyy.
  3. Laita sellerit uunivuokaan leivinpaperin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Käännä leivinpaperi päälle tiiviisti ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät.
  4. Sekoita siirappi ja soija keskenään. Ota sellerit uunista ja leikkaa terävällä veitsellä niiden pintaan ristikkokuvio. Valele pintaan soija-siirappiseosta, peitä jälleen leivinpaperilla ja paista vielä noin 15 minuuttia.
  5. Hienonna valkosipulinkynnet. Paista vegeankat pannulla juuri ennen tarjoamista. Sulata voi pannulla, lisää valkosipulit ja timjami. Paista selleripalat molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt