


Herkutellaan yhdessä
Vegaaniset perunablinit – paista pikkuletut jo etukäteen jääkaappiin illanviettoa odottamaan
30 min
Kun pienet perunaletut valmistaa vegaanisiksi, on täytteet helppo muokata ruokailijoiden mukaan. Halutessasi voit paistaa letut jo jääkaappiin valmiiksi.
Reseptin ainekset
20 lettua
5 dl
perunamuusia (veteen valmistettu)
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
tattarijauhoja
¼ tl
suolaa
3 dl
kauramaitoa
Paistamiseen
margariinia
Koristeluun
muutama tillinoksa
sitruunan kuoriraastetta
Vegaaniset pikkublinit kahdella täytteellä – ohje:
- Sekoita perunasoseen joukkoon jauhot, suola ja neste. Paista lettupannulla rasvassa pieniä lettuja.
- Laita letulle ensin kaurafraichea ja lisää päälle loput täytteet (täytevaihtoehdot löydät alempaa). Koristele tillillä ja raastetulla sitruunankuorella.
Vinkki!
Pikkulettujen taikinaan tarvittavan perunasoseen voit sekoittaa muusijauheesta ja vedestä tai käyttää valmista pakastemuusia.
Vegaaninen porkkanatäyte
- 1 prk (195 g) vegaanista savustettua porkkanaa
- 1 prk (200 g) kaurafraichea
- 2 tl sitruunanmehua
- ¼ tl mustapippuria
- Hienonna porkkana.
- Sekoita kaurafraichen joukkoon sitruunanmehu ja mustapippuri.
Kylmäsavulohitäyte (vaihtoehto vegaaniselle täytteelle)
- 150 g kylmäsavulohta
- 150 g smetanaa
- 1 tl sitruunanmehua
- ¼ tl mustapippuria
- Hienonna kylmäsavulohi.
- Sekoita smetanan joukkoon sitruunanmehu ja mustapippuri.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat