0(0)
Vegaaninen kinuskijäätelö – maidoton ja munaton jäätelöherkku kätkee sisäänsä myös suolapähkinöitä ja suklaapaloja
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h
Vegaaninen kinuskijäätelö ei kalpene lehmänmaitojäätelön rinnalla. Tee jäätelömassa kookosmaidosta ja mausta se kinuskikastikkeella, suklaapaloilla ja suolapähkinöillä. Tätä herkkua haluat jo tänään!
17.4.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
Jäätelömassa
2 prk (800 ml)kookosmaitoa
2 rklperunajauhoja
2 dl kookossokeria
1 tlvaniljasokeria
1/8 tlsuolaa
250 gvaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta (Alpro Cuisine Soya Vispautuva)
Lisäksi
50 gvegaanista tummaa suklaata
50 gsuolapähkinöitä
1/2 dlkinuskikastiketta (esim. Biovegan)
1 dlkookoslastuja
Koristelu
2 rklkookoslastuja
25 gvegaanista tummaa suklaata rouhittuna
1/2 dlkinuskikastiketta (esim. Biovegan)

Vegaaninen kinuskijäätelö valmistuu näin:

Mittaa kattilaan kookosmaito, perunajauhot, sokeri ja suola. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jäähdytä kylmäksi.

Vatkaa kasvirasvasekoite vaahdoksi ja yhdistä jäätelömassaan. Sekoita joukkoon suklaa, suolapähkinät ja kinuskikastike. Kaada massa pakastuksen kestävään 1,2 litran vuokaan ja peitä pinta kelmulla. Pakasta yön yli.

Anna vegaanisen jäätelön lämmetä hiukan ennen tarjoilua. Pyöritä kinuskijäätelö palloiksi. Koristele jäätelöannokset suklaalla, kinuskikastikkeella ja kookoslastuilla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.