Maku

Vegaaninen kinuskijäätelö – maidoton ja munaton jäätelöherkku kätkee sisäänsä myös suolapähkinöitä ja suklaapaloja

24 h 30 min
MA
MU
VE
0
0

Vegaaninen kinuskijäätelö ei kalpene lehmänmaitojäätelön rinnalla. Tee jäätelömassa kookosmaidosta ja mausta se kinuskikastikkeella, suklaapaloilla ja suolapähkinöillä. Tätä herkkua haluat jo tänään!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

Jäätelömassa

  • 2 prk (800 ml)kookosmaitoa
  • 2 rklperunajauhoja
  • 2 dl kookossokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/8 tlsuolaa
  • 250 gvaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta (Alpro Cuisine Soya Vispautuva)

Lisäksi

  • 50 gvegaanista tummaa suklaata
  • 50 gsuolapähkinöitä
  • 1/2 dlkinuskikastiketta (esim. Biovegan)
  • 1 dlkookoslastuja

Koristelu

  • 2 rklkookoslastuja
  • 25 gvegaanista tummaa suklaata rouhittuna
  • 1/2 dlkinuskikastiketta (esim. Biovegan)

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Vegaaninen kinuskijäätelö valmistuu näin:

Mittaa kattilaan kookosmaito, perunajauhot, sokeri ja suola. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jäähdytä kylmäksi.

Vatkaa kasvirasvasekoite vaahdoksi ja yhdistä jäätelömassaan. Sekoita joukkoon suklaa, suolapähkinät ja kinuskikastike. Kaada massa pakastuksen kestävään 1,2 litran vuokaan ja peitä pinta kelmulla. Pakasta yön yli.

Anna vegaanisen jäätelön lämmetä hiukan ennen tarjoilua. Pyöritä kinuskijäätelö palloiksi. Koristele jäätelöannokset suklaalla, kinuskikastikkeella ja kookoslastuilla.

MITÄ PIDIT?
0