


Vegaaninen kinuskijäätelö – maidoton ja munaton jäätelöherkku kätkee sisäänsä myös suolapähkinöitä ja suklaapaloja
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Vegaaninen kinuskijäätelö ei kalpene lehmänmaitojäätelön rinnalla. Tee jäätelömassa kookosmaidosta ja mausta se kinuskikastikkeella, suklaapaloilla ja suolapähkinöillä. Tätä herkkua haluat jo tänään!
Reseptin ainekset
8 annosta
Jäätelömassa
2 prk (800 ml)
kookosmaitoa
2 rkl
perunajauhoja
2 dl
kookossokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/8 tl
suolaa
250 g
vaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta (Alpro Cuisine Soya Vispautuva)
Lisäksi
50 g
vegaanista tummaa suklaata
50 g
suolapähkinöitä
1/2 dl
kinuskikastiketta (esim. Biovegan)
1 dl
kookoslastuja
Koristelu
2 rkl
kookoslastuja
25 g
vegaanista tummaa suklaata rouhittuna
1/2 dl
kinuskikastiketta (esim. Biovegan)
Vegaaninen kinuskijäätelö valmistuu näin:
Mittaa kattilaan kookosmaito, perunajauhot, sokeri ja suola. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jäähdytä kylmäksi.
Vatkaa kasvirasvasekoite vaahdoksi ja yhdistä jäätelömassaan. Sekoita joukkoon suklaa, suolapähkinät ja kinuskikastike. Kaada massa pakastuksen kestävään 1,2 litran vuokaan ja peitä pinta kelmulla. Pakasta yön yli.
Anna vegaanisen jäätelön lämmetä hiukan ennen tarjoilua. Pyöritä kinuskijäätelö palloiksi. Koristele jäätelöannokset suklaalla, kinuskikastikkeella ja kookoslastuilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat