Ruoskuva ja ruokaisa
Vegaaninen caesarsalaatti – klassikkosalaatin krutongit korvataan rapeilla kikherneillä
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Vegaaninen caesarsalaatti valmistuu ilman anjoviksia. Paahdetut kikherneet rouskuvat salaatissa krutonkien sijaan ja tekevät siitä tuplasti ruokaisamman.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 rku
romainesalaattia
1 ps (65 g)
babypinaattia (tai 1 rku rucolaa)
Vegaaninen caesarkastike
1 dl
turkkilaista kaurajogurttia (esim. Oatly)
½ dl
vegaanista majoneesia
½ prk (à 90 g)
pieniä kapriksia liemineen
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan mehu
½ rkl
soijakastiketta
1 tl
dijoninsinappia
1 tl
vaahterasiirappia
½ tl
mustapippuria
Kikhernekrutongit
1 tlk (noin 400 g)
kikherneitä
1–2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
Vegaaninen caesarsalaatti – ohje:
- Valmista kikhernekrutongit. Valuta ja kuivaa kikherneet talouspaperilla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita öljy, valkosipulit ja suola kikherneisiin. Kaada kikherneet leivinpaperin päälle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Laita kaikki kastikkeen ainekset korkeaan kulhoon ja hienonna tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella.
- Revi tai leikkaa salaatit pienemmiksi. Sekoita joukkoon pinaatit tai rucolat ja kastike. Lisää lopuksi kikhernekrutongit.
Vinkki!
Jos haluat salaatista myös gluteenittoman, voit korvata kaurajogurtin maustamattomalla kreikkalaisella soijajogurtilla (esim. Alpro).

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat