Maku

Vappu Pimiän sämpylät – pyöräytä pehmoiset sämpylät, jotka katoavat nopeasti parempiin suihin

1 h 55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 30 min
Vappu Pimiän sämpylät valmistuvat niin näppärästi, että lämpimäisiä kannattaa tehdä kerralla iso satsi. Reseptiä on helppo muuntaa sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Taikinaan voi upottaa vaikka yrttejä, juuresraastetta tai aamiaiselta jääneet puuronjämät.
LA
MA
MU
KA
VE
4.4
1
Julkaistu 1.12.2007


Reseptin ainekset (Noin 40 kpl)

  • 7 dlvettä
  • 50 gtuorehiivaa
  • 1 rklsiirappia
  • 2 tlsuolaa
  • 2 dlkaurahiutaleita (tai puuronjämiä)
  • 12–16 dlsämpyläjauhoja
  • ½ dlrypsi- tai oliiviöljyä
Tulosta

Vappu Pimiän sämpylät leivotaan näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet.
  2. Alusta jauhot joukkoon vähitellen ja lisää lopuksi rasva. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  3. Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota toistamiseen.
  4. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Vinkki!

Saat erimakuisia sämpylöitä, kun vaihtelet välillä jauhoja ja maustat taikinaa erilaisilla siemenillä, yrteillä, sienillä, omena- tai porkkanaraasteella.

1 kommentti