Maku

Vapun sämpylät

1 h 55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 30 min
LA
MA
MU
4.4
1
Julkaistu: 1.12.2007


Ainekset (40 kpl)

  • 7 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 1 rklsiirappia
  • 2 tlsuolaa
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 14 dlsämpyläjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä
Tulosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Alusta jauhot joukkoon vähitellen ja lisää lopuksi rasva. Anna kohotta liinan alla noin 30 minuuttia.

Leivo taikina Vapun sämpylöiksi ja kohota toistamiseen.

Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 12 minuuttia.

•Saat erimakuisia sämpylöitä, kun vaihtelet välillä jauhoja ja maustat taikinaa erilaisilla siemenillä, yrteillä, sienillä, omena- tai porkkanaraasteella.

1 kommentti