


Vau, mikä vappukakku! Muhkea jättidonitsin vaaleanpunaisen kuorrutteen alta löytyy suklaakakkua sekä valkosuklaavaahtotäytettä
1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min
Tämä vappukakku hurmaa villin pinkillä kuorrutuksella ja värikkäillä strösseleillä. Vatkaamatta valmiin, donitsia matkivan suklaakakun täytteenä on kuohkeaa valkosuklaavaahtoa.
Reseptin ainekset
10 annosta
Taikina
2½ dl
vehnäjauhoja
2½ dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
½ dl
tummaa kaakaojauhetta
150 g
voita tai margariinia sulatettuna
2
kananmunaa
1 dl
kuumaa vettä
Täyte
200 g
tuorejuustoa
1 dl
kuohukermaa
100 g
valkosuklaata
1 rkl
sitruunan mehua
Kuorrutus
100 g
valkosuklaata
½ dl
kuohukermaa
punaista geeli- tai pastaväriä
Koristelu
1 rkl
strösseleitä
20 g
valkosuklaata
Vappukakku – ohje:
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sulata rasva mikrossa tai kattilassa ja lisää jauhoseoksen joukkoon.
- Riko munat pieneen kulhoon, vatkaa kevyesti ja kaada taikinan joukkoon. Lisää kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengaskakkuvuokaan (1,5 l).
- Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa kakku vadille.
- Valmista täyte. Notkista tuorejuusto. Lisää kerma ja vaahdota sähkövatkaimella, kunnes seos hieman paksuuntuu. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää lopuksi sitruunan mehu ja sekoita hyvin.
- Halkaise kakku keskeltä. Levitä tai pursota täyte pohjalle. Nosta kansi päälle.
- Paloittele suklaa kulhoon ja lisää kerma. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla. Värjää suklaasula elintarvikevärillä pinkiksi. Valuta kuorrutus kakun päälle.
- Ripottele pinnalle nonparelleja tai strösseleitä. Tee vappukakun pintaan raitoja sulatetulla valkosuklaalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat