Vaniljarahkamunkit – rahkalla rikastetut pikkumunkit ovat rapeita päältä ja kuohkeita sisältä!
50 min
Vaniljarahka antaa makua ja mehevyyttä suloisille pikkumunkeille. Vanilja maistuu sekä taikinassa että sokerikuorrutteessa.
Reseptin ainekset
Noin 20 kpl
2½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
50 g
voita
1 prk (200 g)
vaniljan makuista kermarahkaa (esim. Valio)
1
muna
Paistaminen
1 l
rypsiöljyä
Lisäksi
noin 2 dl
erikoishienoa sokeria
1 rkl
vaniljasokeria tai 1 vaniljatangon sisus
Vaniljarahkamunkit – ohje:
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sulata voi. Lisää sulatettu voi, rahka ja muna jauhoseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Pyörittele taikinasta pieniä palloja öljytyin tai jauhotetuin käsin. Laita taikinapallot leivinpaperin päälle odottamaan.
- Lämmitä öljy padassa tai kattilassa 170–180 asteiseksi. Laske 4–5 taikinapalloa kerralla varovasti reikäkauhan avulla öljyyn paistumaan. Paista ne kullanruskeiksi välillä käännellen, noin 4 minuuttia.
- Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Pyörittele munkit lämpiminä vaniljasokerilla (tai vaniljatangon sisuksella) maustetussa erikoishienossa sokerissa.

Vinkki!
Jos et tarjoa kaikkia munkkeja heti, jätä osa sokeroimatta paiston jälkeen. Kun herkkuhetki koittaa, lämmitä munkit mikrossa tai uunissa, sokeroi ja haukkaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat