Kotivinkki

Hurmaava valkosuklaa-omenapiirakka – kokeile, maista ja ihastu!

50 min
KA
3.54
1

Valkosuklaa-omenapiirakka on täyteläinen, ihanan mehevä ja uskomattoman vastustamaton herkkupala! Reilusti omenainen piirakka on helppo tehdä. Ohjeellamme syntyy kokonainen pellillinen piirakkaa, jolloin siitä on helppo leikata sopivia suupaloja.
Tulosta
Teksti Piia Helasto
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset

Pohja

  • 5 dlpiimää
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 3 dlsokeria
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlruokasoodaa
  • 2 tlkanelia

Täyte

  • 1 lomenakuutioita
  • ½ dlfariinisokeria
  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 dlsaksanpähkinöitä

Päälle

  • tomusokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valkosuklaa-omenapiirakka valmistuu näin:

  1. Valmista täyte. Kuori omenat halutessasi ja kuutioi ne. Sekoita joukkoon fariinisokeri.
  2. Sekoita piimä, öljy ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoi­ta. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Levitä omenakuutiot taikinan päälle. Rouhi valkosuklaa ja pähkinät ja ripottele ne omenien päälle.
  4. Paista 225-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia.
  5. Koristele piirakka tomusokerilla ennen tarjoilua.
MITÄ PIDIT?
3.54