Kotivinkki

Hurmaava valkosuklaa-omenapiirakka – kokeile, maista ja ihastu!

50 min
3.58
1

Hurmaava valkosuklaa-omenapiirakka – kokeile, maista ja ihastu!

KA
1
3.58
Teksti Piia Helasto
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos
Valkosuklaa-omenapiirakka on täyteläinen, ihanan mehevä ja uskomattoman vastustamaton herkkupala! Reilusti omenainen piirakka on helppo tehdä. Ohjeellamme syntyy kokonainen pellillinen piirakkaa, jolloin siitä on helppo leikata sopivia suupaloja.

Ainekset

Pohja

  • 5 dlpiimää
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 3 dlsokeria
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlruokasoodaa
  • 2 tlkanelia

Täyte

  • 1 lomenakuutioita
  • ½ dlfariinisokeria
  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 dlsaksanpähkinöitä

Päälle

  • tomusokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valkosuklaa-omenapiirakka valmistuu näin:

  1. Valmista täyte. Kuori omenat halutessasi ja kuutioi ne. Sekoita joukkoon fariinisokeri.
  2. Sekoita piimä, öljy ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoi­ta. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Levitä omenakuutiot taikinan päälle. Rouhi valkosuklaa ja pähkinät ja ripottele ne omenien päälle.
  4. Paista 225-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia.
  5. Koristele piirakka tomusokerilla ennen tarjoilua.
MITÄ PIDIT?
3.58