Kotivinkki

Valkosuklainen omenapiirakka

50 min
3.7
1

Valkosuklainen omenapiirakka

Reilusti omenainen piirakka on helppo tehdä. Piimä pitää pohjan mehevänä. Ohjeella valmistuu pellillinen valkosuklaa-omenapiirakkaa.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset

Pohja

  • 5 dlpiimää
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 3 dlsokeria
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlruokasoodaa
  • 2 tlkanelia

Täyte

  • 1 lomenakuutioita
  • ½ dlfariinisokeria
  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 dlsaksanpähkinöitä

Päälle

  • tomusokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

1. Valmista täyte. Kuori omenat halutessasi ja kuutioi ne. Sekoita joukkoon fariinisokeri.
2. Sekoita piimä, öljy ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoi­ta. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3. Levitä omenakuutiot taikinan päälle. Rouhi valkosuklaa ja pähkinät ja ripottele ne omenien päälle.
4. Paista 225-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia.

5. Koristele piirakka tomusokerilla ennen tarjoilua.

Katso myös:

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä