Maku

Valkosuklaa-mustaherukkapalat

50 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen25 min
Makea valkosuklaa ja aromaattinen mustaherukka kietoutuvat tässä leivonnaisessa vastustamattomasti yhteen. Mustaherukkasoseella saa leivonnaisen pintaan upean marmorikuvion. Helppotekoinen leivonnainen valmistuu ilman vatkaamista ja maistuu taivaalliselta mascarponejuuston kera tarjottuna. Kuva: Laura Riihelä
0
0
Kuvat Baking Instinct


Ainekset (20 palaa)

  • 200 gvalkosuklaata
  • 200 gvoita
  • 2 1/2 dlfariinisokeria
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa (jauhettua)
  • 3 kplkananmunaa
  • 200 gmustaherukkasosetta (Pakkasmarja)

Tarjoiluun

  • 250 gmascarponejuustoa
Tulosta

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sulata paloiteltu valkosuklaa ja voi teräskulhossa, vesihauteessa. Vesi ei saa kiehua liian voimakkaasti eikä ulottua kulhon pohjaan. Anna suklaa-voisulan jäähtyä hieman.

Sekoita yhteen sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kardemumma.

Lisää seos valkosuklaa-voisulaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Lisää kananmunat ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa pyöreä tai neliönmuotoinen (n. 25 cm x 25 cm) irtopohjavuoka leivinpaperilla.  Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla.

Lusikoi mustaherukkasose taikinan päälle. Nostele taikinaa haarukalla niin, että marjasose leviää valkosuklaataikinaan. Pinta saa jäädä marmoroituneen näköiseksi.

Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kakun pinta saa kauniin värin. Kakku saa olla mielellään hieman kosteaa mutta ei liian löysää. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Anna kakun jäähtyä hyvin. Leikkaa se neliön tai suorakaiteen muotoisiksi leivonnaisiksi.

Tarjoa leivonnaiset mascarponejuuston kanssa. Jos haluat, voit yhdistää mascarponeen maustettua vanilja- tai sitruunarahkaa.

Varo ylipaistamista vaan jätä leivonnainen meheväksi. Mustaherukkasosetta löydät hyvinvarustetuista kaupoista, pakastemarjojen kohdalta.
MITÄ PIDIT?
0