Valkosuklaa-mansikkakakku

12 h 45 min
4
1

Valkosuklaa-mansikkakakku

Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Kakkupohja

  • 200 gvoileipäkeksejä
  • 2 dlkookoshiutaleita
  • 125 gvoita

Täyte

  • 200 gvalkosuklaata
  • 2 kplmunaa
  • 400 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3 dlvispikermaa (rasvaa 38 %)

Tarjoiluun

  • 5 dlmansikoita

Tee näin

12 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN12 h

Näin valmistuu valkosuklaa-mansikkakakku:

Vuoraa irtopohjaisen Ø 24 cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla.

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita niiden joukkoon kookoshiutaleet ja sulatettu rasva. Painele seos tasaisesti leivinpaperille kakun pohjaksi.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Erota munista valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, sokeri ja sulatettu valkosuklaa tasaiseksi massaksi.

Vatkaa valkuaiset ja kerma eri kulhoissa vaahdoiksi. Lisää suklaaseokseen ensin kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä valkosuklaakakku huolella ja nosta pakastimeen vähintään vuorokaudeksi.

Nosta valkosuklaakakku sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele valkosuklaakakku tuoreilla mansikoilla.

  • Kakkupohja kovettuu pakastimessa, joten sen leikkaamiseen oiva väline on sahalaitainen kakkulapio tai leipäveitsi.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä