Valkosuklaa-mansikkakakku saa rapean pohjan voileipäkekseistä ja kookoshiutaleista. Täytteessä yhdistyvät valkosuklaa, tuorejuusto ja vispikerma. Onko tässä uusi kesäsuosikkisi?
Vuoraa irtopohjaisen Ø 24 cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla.
Murskaa keksit muruiksi ja sekoita niiden joukkoon kookoshiutaleet ja sulatettu rasva. Painele seos tasaisesti leivinpaperille kakun pohjaksi.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Erota munista valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, sokeri ja sulatettu valkosuklaa tasaiseksi massaksi.
Vatkaa valkuaiset ja kerma eri kulhoissa vaahdoiksi. Lisää suklaaseokseen ensin kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä valkosuklaa-mansikkakakku huolellisesti ja nosta pakastimeen vähintään vuorokaudeksi.
Nosta valkosuklaa-mansikkakakku sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla.
Kakkupohja kovettuu pakastimessa, joten sen leikkaamiseen oiva väline on sahalaitainen kakkulapio tai leipäveitsi.