


VALKOSIPULIA? ¡ SI SEÑOR !
Valkosipulikatkaravut – gambas al ajillo on helppo tapas, johon uppoaa 10 valkosipulinkynttä
1 h 25 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 50 min
Espanjalaiset valkosipulikatkaravut eli gambas al ajillo on tirisenvän kuumana tarjottava muutaman raaka-aineen raputapas. Parasta on leivän dippaaminen lämpimään ja mausteiseen öljyyn.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (400 g)
raakoja jättikatkaravun pyrstöjä (esim. Pirkka parhaat (pakaste))
10
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
2 dl
oliiviöljyä
1 tl
chilihiutaleita
2 rkl
sherryä tai konjakkia
½ tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
Lisäksi
½ dl
persiljaa hienonnettuna
Valkosipulikatkaravut – ohje:
- Sulata katkarapuja jääkaapissa yön yli tai nopeasti kylmän juoksevan veden alla. Kun katkaravut ovat sulaneet, huuhtele ja kuivaa ne huolellisesti.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Purista sitruunan mehu.
- Laita öljy korkeareunaiseen pannuun ja kuumenna keskilämmöllä. Laita valkosipulit ja chilihiutaleet öljyyn ja paista, kunnes valkosipuli muuttuu kevyen kullanruskeaksi.
- Lisää lämpöä ja laita pannulle katkaravut, sitruunanmehu, sherry ja paprikajauhe. Sekoita hyvin.
- Paista 3–4 minuuttia. Mausta suolalla ja ripottele päälle persilja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat