Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
VALKOSIPULIA? ¡ SI SEÑOR !

Valkosipulikatkaravut – gambas al ajillo on helppo tapas, johon uppoaa 10 valkosipulinkynttä

1 h 25 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 50 min

Espanjalaiset valkosipulikatkaravut eli gambas al ajillo on tirisenvän kuumana tarjottava muutaman raaka-aineen raputapas. Parasta on leivän dippaaminen lämpimään ja mausteiseen öljyyn.

28.3.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (400 g)
raakoja jättikatkaravun pyrstöjä (esim. Pirkka parhaat (pakaste))
10
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
2 dl
oliiviöljyä
1 tl
chilihiutaleita
2 rkl
sherryä tai konjakkia
½ tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
Lisäksi
½ dl
persiljaa hienonnettuna

Valkosipulikatkaravut – ohje:

  1. Sulata katkarapuja jääkaapissa yön yli tai nopeasti kylmän juoksevan veden alla. Kun katkaravut ovat sulaneet, huuhtele ja kuivaa ne huolellisesti.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Purista sitruunan mehu.
  3. Laita öljy korkeareunaiseen pannuun ja kuumenna keskilämmöllä. Laita valkosipulit ja chilihiutaleet öljyyn ja paista, kunnes valkosipuli muuttuu kevyen kullanruskeaksi.
  4. Lisää lämpöä ja laita pannulle katkaravut, sitruunanmehu, sherry ja paprikajauhe. Sekoita hyvin.
  5. Paista 3–4 minuuttia. Mausta suolalla ja ripottele päälle persilja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt