Maku

Valkokastike – monipuolinen ja mieto kastikkeiden klassikko

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Valkokastiketta tarvitset lasagneen, moussakaan, kalan ja kasvisten kastikkeeksi, lämpimiin leipiin, kohokkaiden pohjaksi, gratinointiin, ja mac & cheese -paistokseen. Toiset tykkäävät paksummasta ja toiset ohuemmasta, joten säätele soosin paksuutta suuruksen määrällä.
KA
MU
SO
0
0
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto


Ainekset (4 annosta)

Valkokastike

  • 3 rkl (30 g)voita tai margariinia
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 4 dlmaitoa
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Valkokastike valmistuu näin:

  1. Sulata rasva kattilassa.
  2. Lisää vehnäjauhot haarukkavatkaimella tai kierrevatkaimella sekoittaen. Kiehauta mutta älä ruskista. Nosta kattila kylmälle levylle.
  3. Lisää noin puolet maidosta ja sekoita koko ajan, kunnes kastike on tasaista. Lisää loput maidosta ja sekoita. Nesteen määrällä voit säädellä kastikkeen paksuutta.
  4. Hauduta kastiketta vähintään 5 minuuttia miedolla lämmöllä, jotta jauhot kypsyvät. Sekoittele koko ajan, ettei kastike pala pohjaan.
  5. Mausta käyttötarkoituksen mukaan.

Vinkki!

Usein valkokastike keitetään neilikan ja laakerinlehtien kanssa, ja lopuksi lisätään vielä valkopippuria ja muskottipähkinää.

MITÄ PIDIT?
0